Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den záchranářů v Poděbradech

Policie České republiky Vás zve do Poděbrad, kde se tuto sobotu, 23. května 2009, uskuteční další ročník akce s názvem „Den záchranářů“. 

Akce se zúčastní všechny složky Integrovaného záchranného systému (IZS). Policie České republiky zde představí zásahovou jednotku, která předvede zadržení nebezpečného pachatele, pořádkovou jednotku a policejní potápěče. Dále zde bude k vidění i policejní technika, například nové policejní motocykly (viz. foto níže), Ford Mondeo ST220, VW Passat R36 (viz. foto níže), motorové čluny a vodní skůtr, obrněný transportér, vodní stříkač (tzv. vodní dělo), pyrotechnický robot a také policejní vrtulník. Součástí naší prezentace bude také stánek s laserovou střelnicí.

Informační leták k celé akci, který se také bude rozdávat v místě konání Dne záchranářů, je možné s předstihem nalézt a stáhnout zde (formát PDF, velikost cca 2,5 MB) – na jedné straně letáku naleznete orientační mapu s vyznačením prostorů konkrétních ukázek, na druhé straně pak naleznete časový harmonogram celé akce, t.j. kdy a kde proběhnou dynamické ukázky (např. zadržení nebezpečného pachatele zásahovou jednotkou policie, záchrana osob z vody pomocí vrtulníku apod.).

Upozornění nejen pro návštěvníky akce

Pokud plánujete navštívit Den záchranářů se svými motorovými vozidly, seznamte se prosím s informačním letákem k této akci. Na jeho mapě jsou označena parkoviště vymezená pro návštěvníky – předejdete tak možným dopravním komplikacím v místě konání akce.

Z důvodu této akce bude též omezen provoz v samotném centru města a to v sobotu 23. května 2009 přibližně od 08:30h do 10:00h, kdy bude uzavřeno Jiřího náměstí a příjezd do města směrem od Prahy přes řeku Labe (z důvodu slavnostního zahájení a následného průjezdu techniky, které započne v 09:00h a potrvá přibližně 30 minut). Po zbytek dne očekávejte případná dopravní omezení zejména v centru města a na cyklostezkách v oblasti Labského a Zámeckého nábřeží.

Vzhledem k průběhu slavnostního zahájení a s ním spojenými dopravními omezeními doporučujeme na akci vyrazit včas – tedy pokud si nechcete nechat ujít toto zahájení a s ním spojený průjezd techniky.

Dbejte prosím pokynů organizátorů.

Kompletní informace k této události naleznete v tiskové zprávě, která má též charakter oficiální pozvánky.

Více informací o Dni záchranářů, kompletní program a vše potřebné naleznete zde.

Informace o Dni záchranářů, který se v Poděbradech uskutečnil v roce 2006, naleznete zde a zde.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

kpt. Bc. Petr Steidler

Odkazy do noveho okna

VW Passat

VW Passat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem