Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Denně alkohol a drogy na silnicích

ZNOJEMSKO: Zjistili jsme pervitin a přes dvě promile alkoholu. 

     Ani uplynulý víkend se všichni řidiči nechovali v souladu se zákonem.
     V pátek před půlnocí jsme při běžné silniční kontrole přistihli dvaatřicetiletého muže v nákladním vozidle. Projížděl Hrušovany nad Jevišovkou a neměl u sebe potřebné doklady. Řidičský průkaz prý ztratil a občanský průkaz u sebe neměl. Test na přítomnost drog v těle prokázal užití pervitinu. Muž odmítl lékařské vyšetření, i když byl řádně poučen o sankcích. 
     Tomu, kdo se odmítne podrobit vyšetření zda není ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou, hrozí totiž pokuta dvacet pět až padesát tisíc korun a zákaz činnosti až na dva roky.
     V sobotu před druhou hodinou odpolední jsme opět v Hrušovanech nad Jevišovkou přistihli dalšího nebezpečného účastníka silničního provozu. Tentokrát se jednalo o třiašedesátiletého muže ve Škodě Felicia. Tomuto řidiči proudilo v žilách 2, 12 promile alkoholu. Ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz.
     O půl čtvrté v noci ze soboty na neděli jsme kontrolovali šoféra osobního vozu Opel v obci Rybníky. Jedenadvacetiletý mladík měl v krvi 1,57 promile alkoholu. Ani jemu jsme řidičský průkaz již nevrátili. 
     Poslední dva muži jsou důvodně podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek. Všichni tři jsou našeho regionu.   

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 28. ledna 2013

vytisknout  e-mailem