Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Denně alkohol za volantem

ZNOJEMSKO: Měli v krvi více než jedno promile! 

     Za čtyři uplynulé dny jsme při silničních kontrolách denně zjistili opilého řidiče, který měl v krvi více než jedno promile alkoholu. 
     Ve čtvrtek ve dvě hodiny v noci v Hrušovanech nad Jevišovkou jsme zastavili osobní vozidlo Audi A4. Třiadvacetiletý řidič ze Znojemska měl v krvi 1,40 promile alkoholu.
     V pátek ve dvě hodiny v noci nedaleko obce Bítov řídil Škodu Fabia šestadvacetiletý muž z Trutnovska. Výsledek jeho dechové zkoušky byl 1,09 promile. Vyšlo také najevo, že v prosinci 2009 přišel o řidičský průkaz a až do letošního prosince má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Tento muž je mimo jiné podezřelý i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
     V sobotu po poledni na sebe rychlou jízdou po Znojmě upozornil další opilec. Škoda Favorit se řítila Oblekovicemi rychlostí 69 km/h. Ihned jsme tohoto šoféra zastavili a zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění. Navíc byl v pravé poledne značně posilněn alkoholem. 1,84 promile bylo zjištěné množství u šestapadesátiletého muže ze Znojemska. Až do půl jedenácté v noci skončil v policejní cele. 
     První srpnový den uvízl v policejní síti osmadvacetiletý muž ze Znojemska. Na náměstí Svobody ve Znojmě měl o půl jedné v noci 1,26 promile alkoholu v krvi. S touto hodnotou řídil Škodu Favorit. Na místě přišel o řidičský průkaz. 
     Všem těmto zjištěným nezodpovědným šoférům jsme zakázali další jízdu.        

2. srpna 2010 zpracovala:
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem