Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Denně kradl mládeži mobily

MOST - Při čtvrté krádeži spadla klec, muž skončil na policii; Whisky neochutnal.  

 Policisté dopadli zloděje mobilu při čtvrté krádeži

Denně chodil minulý týden krást mobily 31letý muž z Mostu. Začal v úterý na zastávce MHD u OC Central, když v autobuse na cestě z Litvínova vytrhl při vystupování jedné dívce mobil z ruky. Ve středu obral o telefon mladíka, který čekal u sportovní haly v Mostě. Podezřelý zrovna vystoupil z autobusu a mladíka s přístrojem v ruce si všiml. Ve čtvrtek úřadoval opět u obchodního domu v centru Mostu, když při vystupování z autobusu odcizil dívce mobilní telefon, který si odložila na kabelku. Z vozu vyběhl a zmizel v průchodu přilehlého domu. V pátek zřejmě opojen úspěchem vyrazil na lup znovu. Policie však s ohledem na sériovou trestnou činnost, které se dle ní dopouštěl zřejmě týž pachatel, přijala v pátek mimořádné opatření nejen v Mostě, ale i v Litvínově a nasadila do něj desítky policistů. Lapka ten den nastoupil v centru města Mostu do autobusu a jel až do Litvínova. Vytipoval si další oběť, slečnu, která poslouchala hudbu a mobil měla v ruce. Vytrhl jí ho z ruky na zastávce u Prioru v Litvínově a vyběhl z autobusu. Měl smůlu. I když se mobilu při útěku zbavil, byl nakonec díky součinnosti mosteckých a litvínovských policistů ve městě zadržen. Mobil, který odhodil do křoví, byl nalezen. Ostatní mobily měl Mostečan, kterého policie obvinila z přečinu krádeže, zpeněžit v zastavárnách. Policie obviněného stíhá na svobodě. Poškození vyčíslili škodu ve výši 31 000 korun. Obviněnému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.


 

Řidič byl pod vlivem pervitinu

Pod vlivem drogy řídil své osobní auto 21letý muž z Mostu. Policie ho stavěla minulý týden. Po kontrole dokladů následovala dechová zkouška na alkohol. Byla negativní, pozitivní byl však test na drogy, který ukázal na amfetamin. Mladý motorista se následně podrobil odběru krve v nemocnici. Hlídka řidiči zadržela řidičský průkaz. Muž skončil v policejní cele. Po vyšetření případu mu mostecká policie sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Ze skladu firmy zmizela motorová pila

Neznámý lapka se činil v jedné obci na Litvínovsku. Pod rouškou tmy vnikl za použití násilí do skladu jedné firmy a uvnitř odcizil motorovou pilu značky Stihl. Poškozený majitel krádež odhalil ráno po příchodu do práce a ohlásil ji místním policistům. Hmotnou škodu odhadl na částku 15 tisíc korun.


 

Lup chtěl zpeněžit, plán mu však nevyšel

Muž ve věku 24 let z Litvínova přišel do jednoho litvínovského supermarketu s úmyslem odcizit zboží. V oddělení s alkoholickými nápoji si vybral z regálu dvě lahve whisky, které si ještě v prodejně uložil do tašky a poté prošel pokladnou bez placení. U východu na něj již čekal tamní detektiv, který ho odhalil. Zboží putovalo zpátky do regálu a podezřelý na policejní oddělení. Tam mu s ohledem na jeho minulý trest muži v uniformách předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž odcizil zboží v hodnotě 478 korun.


 

Lapka odvezl kolo a hodily se mu i vázy

Zatím neznámý zloděj vnikl v jedné z mosteckých ulic v části Podžatecká do domu, kde se násilím vloupal do suterénu. V něm zdolal uzamčené dveře a poté se dostal do jedné sklepní kóje, ze které odcizil horské jízdní kolo Rock Maschine zelené barvy a tři vázy s ručním malováním. Poškozený majitel odhadl, že mu lapka zanechal škodu ve výši 6 000 korun. Případem krádeže se zabývá mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 9. září 2014

vytisknout  e-mailem