Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Denně vypil až 10 litrů vína

HODONÍNSKO: Touha po alkoholu jej dovedla k trestné činnosti. 

Hodonínští policisté vypátrali a usvědčili pachatele, který přidělával starosti a působil škodu majitelům zahradních chatek v okolí obce Lužice. Během listopadu vykradl nebo poškodil celkem pět takových objektů. Zájmem jeho nájezdů byly především alkoholické nápoje, které s sebou odnášel. Z chatek tak postupně mizelo víno nebo nalezené láhve slivovice. Majitelům poškozených objektů za sebou zanechával tisícové škody, které vznikly především poškozením vstupních dveří nebo oken a okenic. Aby se k alkoholu dostal, neváhal například sekerou rozštípat dveře jedné z chatek. Policisté k případům nasbírali poznatky, které postupně směřovaly k třiatřicetiletému muži. U výslechu se pod tíhou zjištěných důkazů ke skutkům přiznal a jak sám uvedl, za vše mohla právě touha po alkoholu. Podle jeho slov byl schopen denně vypít až deset litrů vína. Poté, co ztratil pravidelný příjem peněz, rozhodl se tuto tekutinu si obstarat i za cenu spáchání trestného činu.

Není tomu přitom tak dávno, co byl stejný pachatel usvědčen z případů vloupání do prodejny potravin ve stejné obci. V měsíci lednu letošního roku došlo celkem ve třech případech k vloupání do stejné prodejny. V obchodě opět bral pouze alkoholické nápoje, popřípadě cigaretové výrobky a napáchal tisícové škody.

Nyní je obviněn z trestných činů Krádeže a Porušování domovní svobody a za ty mu u soudu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Petr Zámečník, 19. 12. 2013

vytisknout  e-mailem