Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Derby FC Hradec Králové x FC Pardubice

KRAJ - Policisté museli několikrát zakročit proti fanouškům obou klubů 

Při nedělním utkání fotbalové národní ligy mezi FC Hradec Králové a FC Pardubice museli policisté v rámci bezpečnostního opatření několikrát zasahovat proti fanouškům obou klubů.
 
Ve čtyřech případech si příznivci fotbalu vyslechli nebo cestou správního orgánu vyslechnou obvinění ze spáchání přestupku.
 
Asi nejzávažnějšího jednání se dopustil 15letý mladík, který do Hradce Králové přicestoval s pardubickými fanoušky bez doprovodu rodičů. Na Baťkově náměstí tohoto mladíka zkontrolovali pořádkoví policisté v okamžiku, kdy do davu ostatních fanoušků hodil pyrotechniku. Již jeho chování a špatná koordinace pohybů naznačovaly, že je s největší pravděpodobností ovlivněn alkoholem. Při kontrole alkoholu v dechu mu policisté skutečně naměřili hodnotu 2,34 promile. S ohledem na jeho nízký věk ale nemohl být umístěn na protialkoholní záchytnou stanici, byl tedy převezen na Dětskou kliniku Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde byl vzhledem k silné opilosti umístěn na jednotce intenzivní péče. Policisté samozřejmě bezprostředně informovali jeho zákonného zástupce a také orgán sociálně právní ochrany dětí. Po propuštění z nemocnice bude mladistvého řešit ve správním řízení příslušný správní orgán pro přestupek proti občanskému soužití.
 
Další fanoušek (35 let) se bude zpovídat ze svého jednání na stadionu, neboť ničil majetek v prostoru sektoru hostů. Po zničení sedačky, kterou utrhl a hodil na plochu stadionu, ho policisté zajistili. V současné době vyhodnocují kamerové záznamy, které dokazují jeho jednání. S největší pravděpodobností ho tedy budou oznamovat ke správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
V policejní cele strávil noc dvaadvacetiletý fanoušek. Po té, co totiž neuposlechl výzvu policisté a dopustil se přestupku, zjistili, že se jedná o muže, na kterého Okresní soud v Pardubicích vydal příkaz k zatčení. Dnes ráno byl tedy z policejní cely eskortován přímo na soud v Pardubicích.
 
V posledním případě převezli 20 letého fanouška pro jeho opilost na protialkoholní záchytnou stanici. Muž se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku tím, že budil veřejné pohoršení a zároveň házel pyrotechniku na veřejném prostranství. Policisté mu naměřili 1,76 promile alkoholu v dechu.
 
Kromě toho, že jsme již před příjezdem pardubických fanoušků disponovali informacemi, že by se je mohli hradečtí příznivci pokusit fyzicky napadat a vyvolávat různé konflikty během cesty na fotbalový stadion, zjistili jsme v průběhu utkání, že se budou hradečtí fanoušci pokoušet dostat za použití násilí do sektoru hostů. Díky opatření a dostatečnému nasazení policistů z řad pořádkové policie, antikonfliktního týmu, kriminalistů, psovodů a dalších královéhradeckých a pardubických policistů a za vydatné pomoci strážníků městské policie se podařilo tyto hrozby eliminovat a k žádnému vzájemnému napadání nedošlo.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 17.8.2015, 14:00

vytisknout  e-mailem