Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za 24 hodin dvakrát u soudu

HRADECKO - Muž skončil včera ve vazbě. 

Během 4 dní jsme dvakrát zadrželi stejného muže, který byl přistižen při krádeži zboží v obchodech, a dvakrát předvedli před soud.

K první krádeži jsme byli v pondělí 7.5. přivoláni ostrahou obchodu v centru Hradce Králové, která přistihla muže při pronesení slunečnicového oleje a půl kila kuřecích řízků bez zaplacení. Zboží v hodnotě 63 korun se nepoškozené mohlo vrátit do obchodu. Policisté muže zadrželi a převezli na služebnu, kde zjistili, že se jedná o 46letého cizince a že byl před pár dny propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za krádež. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu krádež a již ve středu 9.5. byl v odpoledních hodinách předveden před soud. Cizinci, kterému hrozilo až tři roky odnětí svobody, soudce odsoudil k dvouletému zákazu pobytu a dal mu 48 hodin na opuštění naší republiky. 
Ve středečních večerních hodinách jsme byli opět přivoláni ostrahou jednoho obchodu v nákupní zóně ve Věkoších ke krádeži jednoho balení baterií v hodnotě 100 korun. Ten samý muž pronesl baterie, které ukryl ve své brašně, přes pokladny bez zaplacení. Muže jsme opět zadrželi, sdělili podezření z trestného činu krádeže a ve čtvrtek odpoledne stál již opět před soudcem, který ho poslal přímo do vazby.

por. Iva Kormošová
11.5.2018, 9.15

vytisknout  e-mailem