Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Deset řidičů pod vlivem zakázaných látek

ZNOJEMSKO: Šestkrát alkohol, třikrát pervitin a jednou marihuana. 

     Deset řidičů pod vlivem návykových látek jsme přistihli od pátku do neděle na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska. Jednalo se o samé muže. Šesti z nich ovlivňoval chování za volantem alkohol, třem pervitin a jednomu marihuana. Tři jsme zjistili za bílého dne a sedm v noci. 
     Ve dvou případech vyšla tato závažná skutečnost najevo při šetření dopravní nehody. Obě se naštěstí obešly bez zranění osob. Měly společné i to, že auta řídili muži, kteří nevlastní řidičská oprávnění. Obě se také staly v neděli. K první došlo ráno ve čtvrt na pět v obci Hrádek. Pětadvacetiletý muž zde couval s osobním vozem Citroën. Přejel přes silniční příkop, narazil do plechového přístřešku a skrz něj dokonce i projel. Způsobil tím celkovou škodu třináct tisíc korun. Mladík měl v krvi 2,40 promile alkoholu. Druhá nedělní nehoda, ve které sehrál svoji negativní roli alkohol, se stala v Miroslavi. Po šestnácté hodině se údajně před areálem jedné firmy otáčel třicetiletý šofér s autojeřábem. Poškodil bránu a ujel. Způsobil tím škodu asi třináct set korun. Během deseti minut se nám podařilo tohoto muže zjistit. Ihned se podrobil dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu. Její výsledek měl hodnotu 2,47 promile.      
     Množství alkoholu přesahující hranici jednoho promile jsme zjistili u dalších dvou řidičů při běžné silniční kontrole. Bylo to v noci ze soboty na neděli. O půl desáté v Moravském Krumlově řídil osobní vůz Seat čtyřiatřicetiletý muž s 1,74 promile. Navíc má v současné době Okresním soudem Znojmo tuto činnost zakázanou. Před jednou hodinou jel se Škodou Octávia šestadvacetiletý muž po silnici v Hrušovanech nad Jevišovkou. V žilách mu proudilo 1,73 promile alkoholu. Pokračovat v jízdě jsme mu zakázali a řidičský průkaz zadrželi.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 29. dubna 2013

vytisknout  e-mailem