Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Desetiletá oběť - mravnostní trestná činnost

Severomoravští kriminalisté intenzivně vyšetřují případ závažné mravnostní trestné činnosti, spáchané na desetileté dívce.

Ke skutku došlo ve středu 5. listopadu 2008, kolem 17.45 hodin. Místem činu se stal výškový dům na ulici P. Lumumby v Ostravě-Zábřehu.
Neznámý pachatel vešel do domu spolu s dívkou a její kamarádkou. Oběť odemykala vchodové dveře a s další dívkou vcházela dovnitř. Neznámý vsunul nohu mezi dveře, měl připravenu záminku. Dívce sdělil, že “něco zapomněl doma”, a pokračoval s dívkami k výtahům. Jedna z dívek nastoupila do výtahu a odjela. Oběť pak pachatel uchopil, přikryl jí rukou ústa a “odvlekl” ji na schody do prvního podlaží, kde po ní požadoval sexuální praktiky. Po činu muž dívku doprovodil k výtahu a odešel z domu nezjištěným směrem.


Policisté v průběhu vyšetřování předmětné závažné trestné činnosti sestavili též identikit pachatele. K popisu muže lze uvést: jedná se o muže ve věku  20-25 let, štíhlé postavy, výška cca 175 cm. Měl krátké, tmavé, nagelované vlasy, sčesané dozadu, z čela. V obličeji měl viditelné červené pupínky, pravděpodobně akné.


Oblečen byl do černé riflové bundy na zip se zvednutým límcem nebo stojáčkem v přední části s kapsami také na zipy. Dále měl na sobě modré rifle, na nohou černé boty s širokou podrážkou. Jako „markant“ lze označit masivní (široký) prsten z bílého kovu s vyrytými ornamenty nebo cizojazyčnými písmeny, který měl muž na prostředníku pravé ruky. Mluvil plynule česky, působil příjemným, upraveným dojmem.


Policisté po pachateli pátrají, shromažďují a vyhodnocují důkazy, zajišťují stopy, proběhlo ohledání místa činu. Policisté žádají občany, kteří by mohli k pachateli na portrétu sdělit jakékoli informace, aby kontaktovali policisty ze služby kriminální policie a vyšetřování správy Severomoravského kraje, telefon 974 721473 (včetně možnosti nechat vzkaz na záznamníku). Občané mohou poznatky volat také na bezplatnou policejní linku 158 nebo oznámit na kterékoli policejní služebně.

Dosavadním šetřením nebyla zjištěna souvislost s dalšími kauzami  mravnostní trestné činnosti spáchané na dětech, které jsou severomoravského policisty prověřovány !!!!!

Nejdůležitější pravidlo zní - neotevírat dveře bytu cizím osobám, ať mají jakoukoli záminku (musí nutně na záchod, umýt si ruce, zavolat si …). Dítě může přes dveře vzkázat, ať dotyčný zaklepe u někoho jiného, že neotevře. Pokud je nezvaný návštěvník neodbytný, je možnost zavolat na policejní linku 158.

Děkujeme občanům za pomoc


                                                                                                           por. Bc. Gabriela Holčáková
                                                                                                                          komisařka
kontakt: tel. 974725237, 606 678 478, pvisova@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem