Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Desítku nelegálně pracujících cizinců odhalili policisté

Jihočeský kraj- Cizinečtí policisté řešili během dvou dnů deset nelegálně pobývajících či pracujících cizinců na našem území.  

Deset nelegálně pobývajících a pracujících cizinců odhalili tento týden během dvou dnů policejní specialisté z Odboru cizinecké policie v Jihočeském kraji.

V úterý provedli pobytovou kontrolu v Českých Budějovicích ve společnosti, která se zabývá obráběním kovů. Prověřovali legálnost pobytu i zaměstnávání kontrolovaných cizinců. Zjistili, že pět mužů, čtyři Srbové a občan Černé Hory, zde pracovali bez povolení k zaměstnání či živnostenské činnosti. Policisté tedy zahájili se všemi řízení ve věci správního vyhoštění.

Ve středu pak kontroly pokračovaly na Jindřichohradecku, kde policisté na pracovišti jedné firmy kontrolovali při pokládání dlažby tři muže, dva z Ukrajiny a Moldavana. Ani jeden z nich nepředložil pracovní povolení. Také s nimi policisté zahájili řízení ve věci správního vyhoštění.

Ve Strakonicích pak řešili cizince z Vietnamu, který se dostavil na oddělení, aby řešil svůj pobyt na území republiky. Řešit situaci však začal dost pozdě, neboť policisté zjistili, že mu v květnu úředníci ministerstva vnitra neprodloužili pobyt a měl do 10. června 2016 opustit republiku. Také on bude vyhoštěn.  

Posledním „úlovkem“ byla občanka Ukrajiny, jejíž totožnost prověřovali specialisté cizinecké policie na žádost kolegů z Obvodního oddělení České Budějovice a zjistili, že pobývá na území našeho státu bez platného cestovního dokladu. Do 8. září tak musí opustit republiku.

mjr. Mgr. Bc.Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

12. srpna 2016

vytisknout  e-mailem