Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Desítky policistů kontrolovaly pohostinská zařízení

Jihočeský kraj – Policisté se zaměřili na podávání alkoholu mladistvým. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Kontrola mladistvíKontrola mladiství

V noci z pátku na sobotu proběhla na území krajského města policejní akce, jejímž cílem bylo zabránit požívání alkoholických nápojů a užívání omamných a psychotropních látek nezletilými a mladistvými osobami. Do akce bylo zapojeno okolo padesáti policistů, několik strážníků městské policie a také pracovníci orgánu sociálně právní ochrany dětí. Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování povinností ze strany provozovatelů pohostinských zařízení, které se týkají zákazu prodeje či podávání alkoholických nápojů osobám mladším osmnácti let.
 
Policisté prověřili celkem dvě desítky provozoven po celém městě. Ze šedesáti osob, které zkontrolovali, mělo celkem šest mladistvých pozitivní výsledek testu na měření alkoholu v dechu. Jednalo se o jednoho mladíka a pět dívek. Jedna z dívek měla v dechu více než jedno promile alkoholu. Ostatní podnapilí nadýchali okolo půl promile. Tito hříšníci skončili v rukou pracovníků orgánu sociálně právní ochrany dětí, kteří dále zajišťují jejich předání do rukou zákonných zástupců.
 
Protože případů, kdy právě mladiství požívají alkoholické nápoje či jiné omamné látky, neubývá, budou podobné akce na celém území Jihočeského kraje pokračovat. Každý občan by měl vědět, že pokud prodá alkohol osobě mladší osmnácti let, dopouští se přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Alkohol je pro zdraví takto mladých lidí naprosto nevhodný. Navíc lidé pod vlivem alkoholu ztrácí zábrany a není výjimkou, že právě tyto osoby páchají nejrůznější trestnou činnost. I tomuto se snažili policisté v noci z pátku na sobotu předejít a ochránit tak veřejný pořádek a bezpečnost ostatních obyvatel města.
 
por. Ing. Štěpánka Valentová, pisjc@mvcr.cz
12. března 2011

vytisknout  e-mailem