Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Desítky telefonátů na 158

KRAJ – Večerní počasí navýšilo počet oznámení. 

Následky nepřízně počasí se promítly ve čtvrtek večer 8. července do počtu přijatých oznámení na Krajském ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Večer řešili kolegové z integrovaného operačního střediska zhruba 30 evidovaných oznámení v souvislosti s následky způsobenými nepřízní počasí. Události nám byly v průběhu večera hlášeny z celého kraje.  

Nejčastěji se jednalo o popadané stromy či větvě na komunikaci, zatopené silnice a podobně. Po deváté hodině večer jsme obdrželi oznámení o pádu cihlové zdi na osobní vozidlo v Hořicích, ke zranění na místě nedošlo. Na místě jsme spolupracovali s hasiči.

Policisté byli rovněž přivoláni kvůli evakuaci dětského tábora na Náchodsku, kde pomáhali kolegům z Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje převážet děti do bezpečí náhradního ubytování. 

Policejní hlídky se v průběhu večera tak věnovaly převážně řešení událostí a společně s hasiči také zmírňování následků počasí. Policisté však samozřejmě řešili souběžně i další oznámení, která s nepřízní počasí přímo nesouvisela a týkala se narušení veřejného pořádku, bezpečnosti v dopravě či pátrání po osobách a podobně.

Následky povětrnostních vlivů nám občané dodatečně oznamovali i v průběhu celé noci až do ranních hodin.

Vycházíme – li z počtu telefonátů z roku 2020, kdy denně operační důstojníci přijali v průměru 141 hovorů, tak za včerejší den to bylo v součtu 175 evidovaných oznámení.

mjr. Magdaléna Vlčková
9.7.2021

vytisknout  e-mailem