Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Detektivové dopadli vraha mladé ženy

Mladík se po zadržení k loupežné vraždě přiznal. 

Kriminalisté z 1. oddělení pražského krajského ředitelství dopadli po třech dnech vraha mladé dívky, která byla v úterý objevena v tratolišti krve v bytě v ulici Vratislavova na Praze 2.
 
http://www.policie.cz/clanek/aktualizace-nalezy-dvou-mrtvych-zen.aspx
 
Detektivové věnovali všechen svůj čas shromažďováním veškerých informací k případu a nakonec se jim podařilo před několika hodinami zadržet pětadvacetiletého mladíka, podezřelého ze spáchání zločinu vraždy. Mladý Čech se ke skutku přiznal, kriminalistům dokonce uvedl, že dívku znal asi dva měsíce a jeho motiv byl loupežný. Dívce z bytu odcizil asi patnáct tisíc korun, poté se umyl od krve, převlékl a odešel pryč. V dostupných evidencích policisté zjistili, že mladík nemá trestní minulost násilného charakteru, ale už dvakrát byl odsouzený za krádeže.
 
Vyšetřovatel nakonec muže obvinil ze spáchání trestného činu vraždy a vzhledem k tomu, že vraždil s úmyslem získat majetkový prospěch, hrozí mu dvacetileté vězení nebo až výjimečný trest. Policisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby, o kterém rozhodne soud.
 
Kriminalisté v souvislosti s tímto případem děkují veřejnosti za její aktivní přístup a samozřejmě poznatky získané na tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 10. 1. 2014

vytisknout  e-mailem