Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti byly kontrolovány

KLADENSKO – Přistiženo bylo několik hříšníků. 

Šestadvacetiletý cizí státní příslušník si neověřil věk chlapce hrajícího automaty. Dalším mladistvým obsluha nalila alkoholické nápoje. Čtyři děti si alkohol zakoupily v provozovně potravin.

V pátek 1. července 2016 opět proběhlo v nočních hodinách bezpečnostní opatření Obvodního oddělení Kladno – město proti podávání alkoholických nápojů dětem a to v součinnosti s Městskou policií Kladno a oborem sociálně právní ochrany dětí Statutárního města Kladna. Tentokrát policisté vyrazili do centra města Kladna, kde kontrolovali osoby buď přímo na ulici, nebo v provozovnách. Nejprve před diskotékou v Poděbradově ulici provedli strážci zákona kontrolu skupinky osob. Na místě bylo zjištěno, že tři dívky a jeden chlapec jsou pod vlivem alkoholu. Dále na diskotéce policisté zjistili jednu slečnu a jednoho mladého muže, kterým obsluha podala alkoholické nápoje. U všech výše zmiňovaných dětí byla provedena dechová zkouška, která ukázala hodnoty do jednoho promile alkoholu v dechu. Všechny případy jsou řešeny jako přestupky a budou postoupeny k vyřízení magistrátu města k projednání.

Dále policisté přistihli před půlnocí v hermě v Kladně v Poděbradově ulici i jiného hříšníka. Šestnáctiletý mladík hrál na výherním hracím automatu, který poskytuje peněžité výhry. Provozovatel herny chlapci umožnil na tomto stroji hrát, aniž by si jakýmkoliv způsobem ověřil jeho skutečný věk. Cizinec nyní čelí podezření z přečinu ohrožování výchovy dítěte, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté budou v těchto akcích pokračovat i v následujícím období, aby zamezili podávání alkoholických nápojů dětem a eliminovali tuto trestnou činnost.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
4. července 2016

vytisknout  e-mailem