Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Děti házely kameny po plameňácích

JIHLAVSKO: Případ policisté prověřují 

Jihlavští policisté prověřují případ, ke kterému došlo minulý týden v areálu zoologické zahrady. Tři chlapci jsou podezřelí, že házeli ve výběhu po plameňácích kameny, jeden z ptáků útok nepřežil.

Oznámení o případu přijali policisté v pátek 10. března před jednou hodinou odpoledne od městské policie. Strážníci vypátrali a zajistili dva podezřelé chlapce v prostoru Jakubského náměstí. Na místo ihned po přijetí oznámení vyjeli policisté. Oba zajištěné chlapce odvezli na obvodní oddělení. Na základě šetření policisté vypátrali ještě třetího podezřelého hocha.

Dále provedli ohledání a zadokumentování místa činu. Na základě dosavadního šetření policisté zjistili, že tři nezletilí chlapci v pátek vstoupili do areálu jihlavské zoologické zahrady, aniž by zaplatili vstupné. Dále jsou podezřelí, že se po poledni dostali do ohrazeného výběhu pro plameňáky a házeli na hejno ptáků kameny, jeden z chovných plameňáků po zásahu kamenem upadl na zem. Chlapci z prostoru zoologické zahrady utekli a následně byli dva z nich zajištěni strážníky, třetího poté vypátrali přivolaní policisté. 

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat a trestného činu poškození cizí věci, v současné době probíhá ve věci prověřování.

Policisté informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

13. března 2017   

vytisknout  e-mailem