Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Děti nechala napospas osudu

TEPLICKO - Matka opustila své syny a šla hledat přítele; Kapsář byl dopaden; Kuriózní krádež... 

Děti nechala napospas osudu

     Z přečinu opuštění dítěte nebo svěřené osoby byla obviněna 25letá žena, která opustila své dvě nezletilé děti. V úterý večer jsme na tísňovou linku přijali oznámení, že v prostorách depa u teplického nádraží našli pracovníci ostrahy dvě malé děti. Podle jejich svědectví schovala nějaká žena u opravny kolejových vozidel za lokomotivu kočárek s malým chlapečkem a další nezletilé dítě a z místa utekla. Policisté ihned začali pátrat po ženě odpovídajícího popisu a zároveň zažádali o pomoc pracovníky sociálně-právní ochrany dětí, aby se o opuštěné chlapce postarali.

     Po několika desítkách minut policisté zadrželi ženu, která své děti opustila, při dechové zkoušce jí naměřili téměř 1,8 promile alkoholu v dechu. Ještě ani ne roční chlapeček a jeho čtyřletý bratr byli umístěni do „Klokánku“, kde se o ně postarali, žena byla eskortována do policejní cely. U výslechu se hájila tím, že jela s dětmi a s přítelem z výletu, on měl v Proboštově vystoupit, aby si zakouřil a vlak mu ujel, žena proto i s dětmi vystoupila v Teplicích a šla mu naproti zpátky do Proboštova. Protože ale po kolejích nemohla jet s kočárkem, své dvě malé děti odložila u depa a vydala se pro přítele, kterého nakonec ani nenašla, sama. Nezodpovědné matce hrozí v případě uznání viny až pětileté vězení, rodinu bude i nadále sledovat místně příslušný orgán sociálně-právní ochrany dětí.

Děti nechala napospas osudu.mp3

 

Kapsář byl dopaden

     Policisté dopadli zloděje, který koncem června okradl v teplické kavárně zákaznici. Ta si přehodila kabelku přes opěradlo židle a nedávala na ni dostatečný pozor, čehož využil 27letý muž a z kabelky jí odcizil peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami, celková škoda byla vyčíslena na více jak dva a půl tisíce korun. Po necelých dvou měsících se policistům podařilo ustanovit totožnost podezřelého, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až dvouleté vězení.

 

Kuriózní krádež

     Už několikrát jsme v minulosti informovali o poměrně kuriózních krádežích, se kterými se policisté v rámci své práce setkávají. V minulosti jsme na Teplicku prověřovali například krádež turistického odpočívadla, v dalších případech zloději odcizili okrasné túje, nebo smrčky ze zahrady, palmu, plastovou mobilní toaletu, panoramatické zrcadlo u nepřehledné zatáčky, nebo keramické trpaslíky ze zahrady rodinného domu.

     K další poněkud netradiční krádeži došlo v uplynulých dnech v Teplicích. Neznámý pachatel vnikl do nebytových prostor domu v centru města a odcizil z něj vycpaného rysa, několik vypreparovaných hlav antilop, paviána a prasete bradavičnatého a paroží různých zvířat. Hodnota odcizených trofejí byla vyčíslena na sto tisíc korun, policisté žádají spoluobčany, kteří v průběhu uplynulého týdne viděli někoho manipulovat s popsanými věcmi, aby poskytli svědectví na obvodní oddělení policie v Trnovanech, nebo na linku 158.

 

Někdo vystřelil na strážníka

     Tepličtí kriminalisté prověřují trestní oznámení strážníka bílinské městské policie, na kterého měl někdo vystřelit ze vzduchovky. Podle jeho výpovědi dne 14. 9. 2016 v době okolo 19.50 hodin prováděl služební úkon v ulici Teplická, když na něj někdo vystřelil ze vzduchové pistole, nebo dlouhé vzduchovky. Strážníka diabolka trefila do ramene, ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za který hrozí pachateli v případě prokázání viny až šestiletý trest odnětí svobody. Přivítáme jakékoliv informace potencionálních svědků, kteří by k případu mohli poskytnout relevantní poznatky, svědectví je možné sdělit na linku 158.

 

 

15. 9. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem