Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Děti neposílala do školy

LITOMĚŘICE – Ohrozila tak jejich výchovu. 

Policejní inspektor sdělil v těchto dnech podezření 36leté ženě z Roudnicka pro trestný čin ohrožování výchovy dítěte. Podezřelá nezajišťovala pravidelnou školní docházku svých dvou nezletilých dětí. V období od listopadu 2015 do ledna 2016 jim tak umožnila zameškat více jak 500 vyučovacích hodin. V případě prokázání viny hrozí obviněné trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Kapsáři se činili

O víkendu přijali policisté několik oznámení o krádežích osobních věcí. Při sobotní zábavě v jedné z litoměřických restaurací byl okraden mladý muž. Do kapsy volně odloženého a nestřeženého saka se mu podíval zloděj. Využil nestřeženého okamžiku a nepozorovaně si přivlastnil mobilní telefon, peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Škoda přesahuje 17 tisíc korun.

Téměř ve stejnou dobu a na stejném místě byl okraden další z návštěvníků. V tomto případě neznámý lapka nepozorovaně odcizil poškozenému mobilní telefon v hodnotě 14 tisíc korun umístěný v brašničce na opasku.

V noci na sobotu byla okradena jedna z návštěvnic plesu konaného na Lovosicku. Svou kabelku zanechala odloženou na stole a nevěnovala jí patřičnou pozornost. Situace využil zloděj, který se obsahu kabelky nepozorovaně zmocnil. Poškozená tak přišla o veškeré osobní doklady a peněženku s finanční hotovostí. Škoda činí téměř 2 tisíce korun.

Jak se nestát obětí kapsáře? Informace a doporučení naleznete ZDE.

 

 

Litoměřice, 24. 2. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 208

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem