Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Děti utýraly zvíře

Jihočeský kraj - Táborští a hradečtí policisté obvinili dva šestnáctileté žáky z týrání zvířete. Mrtvého zvířete se pak žáci chtěli zbavit v toaletní míse.  

Policisté z Tábora i Jindřichova Hradce vyšetřují tak trochu neuvěřitelný případ, který se měl odehrát mezi šestnáctiletými školáky. Žáci navštívili na podzim loňského roku výstavu chovatelů na Táborsku a to v rámci výuky. Jeden z žáků pak na výstavě vyhrál v tombole živého holuba. Společně se svoji stejně starou spolužačkou pak holuba hodili proti zdi, následně na něho šlapali a nakonec ptáka utloukli koštětem. Žáci pak chtěli zahladit stopy po svém řádění a mrtvolku ptáka se pokusili spláchnout do záchodu. Několik dalších spolužáků tomuto týrání zvířete přihlíželo. Tuto hnusnou zábavu ukončili až učitelé.


Oba hlavní aktéři týrání jsou tak nyní obviněni z trestného činu týrání zvířat. Oba dva, chlapec z Táborska a dívka z Jindřichova Hradce dovršili hranici trestní odpovědnosti a jsou tak za své chování plně odpovědni. Při vyšetřování je postupováno podle zákona o soudnictví ve věcech mládeže, řízení se vede v místě bydliště obviněných.


Samotné kriminalisty při vyšetřování případu překvapilo, že děti týrání živé bytosti popisovaly jako „normální“. Každý, kdo na takovéto děti má vliv, by si měl uvědomit, že od týrání zvířete k napadení jiného člověka je jen krůček, následky jsou pak, ale pro obě strany úplně jiné.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

29. srpna 2012

vytisknout  e-mailem