Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Děti z mateřské školy navštívily policisty na Slovanech

PLZEŇ - Děti z 5. MŠ v Plzni navštívily v pátek dopoledne policejní stanici na Slovanech. Muži zákona si pro děti připravili preventivní program, včetně ukázky služebního vozidla a výstroje a výzbroje. 

Beseda se uskutečnila venku, v areálu obvodního oddělení Plzeň Slovany. Policisté si pro děti připravili ukázku služebního vozidla. Samozřejmě nechyběly houkačky a majáčky, jak děti výstražné světelné a zvukové zařízení samy nazvaly. Do auta se mohly i posadit a prohlédnout si tak všechny ty tlačítka, které ve služebních vozidlech jsou. Další z policistů dětem ukázal některé části výzbroje a výstroje a zároveň jim vysvětlil, jak se používají a k čemu slouží. Děti si mohly prohlédnout například obušek nebo ochranný štít. V neposlední řadě muži zákona s dětmi probrali pravidla bezpečného chování. Budoucí školáci měli spoustu dotazů, na které policisté ochotně odpovídali. Celá akce samozřejmě probíhala za dodržování platných vládních nařízení a hygienických pravidel.

Na závěr děti dostaly malé dárečky. Ale pozor, i policisté dostali od dětí dárek. Vlastnoručně připravené koláče, jako poděkování za krásné dopoledne a za práci, kterou policisté vykonávají.

nprap. Michaela Raindlová
7. prosince 2020

vytisknout  e-mailem