Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dětská policie

SOKOLOV – Děti v terénu s policisty 

Minulý týden se třeťáčkové ze Základní školy Křižíkova v Sokolově zúčastnili akce „dětská policie“. Na 50 dětí si z blízka mohly prohlédnout, jak pracují

Dětská policieDětská policie
policisté v terénu. Policisté z Dopravního inspektorátu v Sokolově dětem vysvětlili, jak probíhá silniční kontrola motorových vozidel, jaké doklady jsou řidiči povinni předložit na výzvu policisty nebo také, co vše policista při takovéto kontrole kontroluje.

Děti si pro řidiče připravily vybarvené obrázky s pozitivním a negativním motivem a ty předávaly řidičům při silniční kontrole. Děti věděly, že musí být ve vozidle povinná výbava, také věděly, že vozidlo musí svítit a řidič musí být při jízdě připoutaný. Nově se dověděly se, že vozidlo nesmí být zrezlé nebo mít ostré hrany, také musí mít platnou známku technické kontroly a měření emisí nebo zjistily, jak se může převážet náklad v nákladním prostoru vozidla.

Na závěr si děti mohly prohlédnout radar v policejním vozidle a také zjistily, jak celý systém funguje. Věříme, že se dětem akce líbila.

Fotogalerie z akce ZDE
 

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
7. května 2012

Odkazy do noveho okna

Dětská policie

Dětská policie 

Detailní náhled

Dětská policie

Dětská policie 

Detailní náhled

Dětská policie

Dětská policie 

Detailní náhled

Dětská policie

Dětská policie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem