Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětské dny na Kladensku

KLADENSKO – Policisté svými ukázkami obohatili program pro děti. 

V průběhu měsíce června  letošního roku se policisté územního odboru Kladno zúčastnili několika Dětských dnů v obcích kladenského okresu, kde svými policejními ukázkami a preventivní činností obohatili připravený program místních organizátorů.

První Dětský den se uskutečnil v neděli 27. května 2018 v obci Otvovice a další následovaly postupně v měsíci červnu v obcích Kladno Švermov, Vrbičany, Poštovice a Dobrovíz. Policejní činnost zde předvedli policisté příslušných obvodních oddělení, skupina kynologie a policisté z oddělení hlídkové služby. V rámci policejních ukázek bylo možno zhlédnout výcvik pořádkové jednotky a její výstroj a výzbroj. Byla připravena i prohlídka služebních vozidel, která jsou využívána při výkonu služby. Největší úspěch měli však služební psi, kteří svým výcvikem simulovaných situací při zadržení pachatele nebo nalezení ukrytých předmětů si získali velkou pozornost nejen u dětí, ale i u dospělých návštěvníků. Policisté v průběhu policejní činnosti na stanovištích diskutovali s občany a odpovídali na jejich dotazy.

Policejní ukázky včetně techniky, zbraní a vybavení jsou na těchto Dětských dnech velkým zpestřením, a to jak pro malé návštěvníky, tak i pro jejich doprovázející osoby. Těchto preventivních akcí se zúčastnilo přibližně patnáct set účastníků. 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. června 2018

vytisknout  e-mailem