Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dětské odpoledne ve Vokšicích

Představila se i Četnické pátrací stanice Praha 

V sobotu 3. září se na letišti ve Vokšicích u Jičína konalo tradiční dětské odpoledne. Krásné počasí přilákalo stovky návštěvníků, kteří zaplnili celý areál. Na zajištění „Jičínského 100létání“ spolupracovala pojišťovna Generali, Policie České republiky a Aeroklub Jičín. Pro malé návštěvníky byly připravené nejrůznější hry a soutěže. Jejich dospělý doprovod si také přišel na své. Každý si v bohatém programu určitě vybral něco zajímavého.
Policisté se tentokrát prezentovali nejen ukázkou výstroje a výzbroje, ale přijeli i pyrotechnici, kteří zvědavým divákům trpělivě odpovídali na jejich dotazy a předvedli svoje vybavení. Ve vyhrazeném prostoru proběhla ukázka výcviku služebních psů. Tradičně přilákala mnoho diváků.
Do Vokšic přijela i Četnická pátrací stanice Praha. Její členové přiblížili návštěvníkům zajímavým způsobem historii. Představili dobové uniformy a ve hraných ukázkách také nejběžnější práci četníků. Vyšetřovali okradení ženy na ulici a zadrželi kasaře krátce po vyloupení pokladny. V poslední ukázce se zaměřili na poválečné období, kdy přes naše území přecházelo mnoho ozbrojených band, které okrádali a vraždili civilní obyvatelstvo. Při střetu se strážci zákona rovněž neváhali použít střelné zbraně. Jejich vystoupení mělo úspěch a diváci je odměnili velkým potleskem.

Fotogalerie z akce zde:
por. Bc. Petr Janda
05. 09. 2011

vytisknout  e-mailem