Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dětský bazar přinesl maminkám finanční i majetkovou ztrátu

Tábor – Majitelka zpronevěřila majetek 309 poškozených maminek. (Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním servisem) 

Táborští kriminalisté po velice náročném a rozsáhlém prověřování zahájili v závěru uplynulého týdne trestní stíhání ženy (37) z Českobudějovicka. Ta se na Táborsku rozhodla „podnikat“ v oblasti bazarového prodeje dětského zboží.
Bazar se však následně začal potýkat s velkými problémy. Podnikatelka si totiž finanční prostředky, získané z prodeje zboží, postupně ponechávala a užívala je pro svou vlastní potřebu. Maminky, které touto cestou hodlaly přenechat výbavičku po svých dětech dalším maminkám, se tak nedočkaly ani peněz z prodeje, ani vrácení zboží. Rovněž z důvodu neplacení nájmu provozovna několikrát změnila místo své působnosti. Několik trestních oznámení na uvedenou podnikatelku pak jen urychlilo ukončení prodeje a exekuční vystěhování prodejny.
Na bedra táborských kriminalistů, kteří se zabývají odhalováním hospodářské trestné činnosti, tak dopadl nelehký úkol. Jen neúplným výčtem. Zadokumentovat značné množství zajištěného zboží, dohledat, obeslat a vyslechnout všechny poškozené či zjistit výši způsobené škody, která se u jednotlivých poškozených pohybovala od desítek až po tisíce korun. Po měsících usilovné a doslova mravenčí práce bylo ustanoveno na 309 poškozených osob a jen zpronevěrou způsobená škoda ve výši 320 335 korun. Další škoda, a to v řádech desítek tisíců korun, pak vznikla neuhrazením nájmu prostor, kde provozovna sídlila.
Usnesení o zahájení trestního stíhání pro pokračující přečin zpronevěry si nyní již obviněná žena převzala ve výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykává trest za předchozí majetkovou trestnou činnost. O dalším potrestání bude opět rozhodovat soud. Za trestnou činnost, kterou spáchanou na Táborsku, jí mimo jiné hrozí až trest odnětí svobody na dobu od jednoho roku do pěti let.           
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
6. července 2014
 
Odkazy do noveho okna

Zajištěné zboží - dětský bazar 01

Zajištěné zboží - dětský bazar 01 

Detailní náhled

Zajištěné zboží - dětský bazar 02

Zajištěné zboží - dětský bazar 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem