Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dětský den na Praze 12

První červnovou sobotu se na parkovišti u OD Prior v Praze 12 Modřanech dělo nebývalé srocení lidu všeho věku. Neprobíhala ale žádná demonstrace, nýbrž se zde konat již několikátý ročník Dětského dnu, který pořádl Sbor dobrovolných hasičů Cholupice ve spolupráci s městskou částí Praha 12. 

     Co by to bylo za pořádný Dětský den, kdyby si děti nemohly vyzkoušet i něco málo z policejní činnosti a předvést policistům, že se umí bezpečně chovat a správně se zachovat v nebezpečných situacích. Proto se dětského dne účastnili policisté Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy a na pomoc jim přijeli policisté z Obvodní hlídkové služby Obvodního ředitelství policie Prahy IV. Děti si mohly prohlédnout policejní vozidlo, výstroj a výzbroj těžkooděnců. Pokud chtěly děti získat od policistů razítko do soutěžní karty Dětského dne, musely prokázat své vědomosti a vyplnit některý test bezpečného chování, dopravní test cyklisty nebo křížovku s policejní tématikou. Převážná většina dětí své znalosti pouze oprášila a těm několika málo, policisté pomohli a vše jim vysvětlili. Děti za odměnu dostaly také vystřihovánky s policejní tématikou, pexeso s dopravními značkami a další drobnosti.
     Na akci nechyběla samozřejmě hasičská technika, ukázka práce malých hasičů, technika strážníků Městské policie hl. m. Prahy, tramvajový vůz tažený traktorem, trucktrialový speciál Tatra a mnoho další stánků se zábavou. Celý program doprovázela reprodukovaná hudba a taneční vystoupení. Akce se zúčastnilo přes 500 soutěžících dětí a velké množství jejich rodičů.

por. Bc. Ondřej Penc  20.6.2012

Odkazy do noveho okna

Dětský den Praha 12

Dětský den Praha 12 

Detailní náhled

Dětský den Praha 12

Dětský den Praha 12 

Detailní náhled

Policejní vozidlo v obležení dětí

Policejní vozidlo v obležení dětí 

Detailní náhled

Úplně nejmenší těžkoděnec

Úplně nejmenší těžkoděnec 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem