Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětský den v Neumětelích

KRAJ - BEROUNSKO – Děti odcházely s úsměvem na tváři. 

Ve středu 12. dubna v devět hodin ráno se na hřišti v obci Neumětely sešlo okolo padesáti dětí, na které tam čekali policisté, hasiči a pracovníci z Besipu Ministerstva dopravy. Na dětský den přišly děti z místní mateřské školy a základní školy, ale také ze sousedních obcí.

Děti měly možnost shlédnout práci policejních psovodů, kteří přijeli se svými psími kamarády. Dětem psovodi pověděli o své práci a vysvětlili, jak cvičí psy a následně jim předvedli několik ukázek. Školčátka a školáci také obdivovali služební motorky a auta.

Hasiči ukázali dětem svou výstroj a povídali jim o jejich činnosti. Poté si mohly děti prohlédnout hasičské vozidlo.

Jako poslední zastávka dětí byl stánek Ministerstva dopravy, kde na ně čekali pracovníci z Besipu. Ti si vyzkoušeli znalost dětí ohledně pravidel silničního provozu, jako je bezpečné přecházení vozovky, poutání bezpečnostními pásy ve vozidle, resp. sezení v autosedačkách a v neposlední řadě si povídali s dětmi o používání reflexních prvků. Děti byly velice šikovné a jejich znalosti byly vynikající, proto za odměnu dostlaly pexesa s dopravními značkami, dětský pracovní sešit s různými úkoly a také reflexní pásky.

Celé dopoledne se neslo ve velmi příjemné atmosféře, i když počasí nám zrovna dvakrát nepřálo. Důležité pro všechny bylo, že děti odcházely s úsměvem na tváři a měly zážitek z pořádaných ukázek.

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
13. dubna 2017

vytisknout  e-mailem