Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dětský den v Thomayerově nemocnici

Jako každý rok pořádá dobrovolnické centrum Lékořice při Thomayerově nemocnici v Praze 4 Krč dětský den pro dětské pacienty nemocnice a žáky základních škol ve spádové oblasti nemocnice. Letošní dětský den nesl název Pomáhat a léčit a konal se 30.5.2012. I z tohoto důvodu zde nemohly chybět složky Integrovaného záchranného systému 

     Policii České republiky zde prezentovali policisté z Preventivně informačního oddělení a dále policisté Speciální pořádkové jednotky a Poříčního oddělení. Děti si mohly prohlédnout a prolézt speciální dodávkové vozidlo, kterým se přesouvá družstvo těžkooděnců na místo zásahu při hromadném narušení veřejného pořádku a dále lehké obrněné kolové vozidlo, které se používá také v případech narušení veřejného pořádku. V neposlední řadě jim příslušníci Speciální pořádkové jednotky představili svou výstroj a výzbroj a i tuto si mohly děti vyzkoušet. Bylo zajímavé, že některé neobvyklé druhy zbraní si přišli vyzkoušet i někteří lékaři nemocnice. Dále se děti seznámily s prací Poříčního oddělení, mohly si prohlédnout nafukovací člun, který používají policisté při pátracích akcích a vyzkoušet si potápěčskou výstroj a techniku. Policisté jim vysvětlili co je jejich náplní práce a odpovídali na celou řadu otázek.
     Dále si mohly děti prohlédnout techniku Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy a to výjezdové vozidlo družstva hasičů a hasičský automobilový žebřík mezi hasiči zvaný „štafle“. Nesměla chybět ani Zdravotnická služba, kterou zde prezentovali zdravotníci Thomayerovy nemocnice s jejich sanitním vozidlem. Thomayerova nemocnice připravila velké množství dalších stanovišť, kde se děti seznamovaly formou her s prací zdravotnického personálu nemocnice. Mezi stanovišti nechyběla úrazová ambulance, lékárna a mnoho dalších. Dále si mohly děti prohlédnout prostory určené pro civilní obranu, tj. bunkry.
     Celkem dětský den navštívilo přes 600 dětí a vzhledem k úsměvům, které se jim po celou dobu usadily na líci, si myslím, že se tento den povedl.
 
Por. Bc. Ondřej Penc 15.6.2012
Odkazy do noveho okna

Co pak se tam asi schovává?

Co pak se tam asi schovává? 

Detailní náhled

Malí příslušníci Speciální pořádkové jednotky

Malí příslušníci Speciální pořádkové jed... 

Detailní náhled

Malý potápěč

Malý potápěč 

Detailní náhled

Preventivně informační oddělení

Preventivně informační oddělení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem