Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dětský domov cup s Policií České republiky

Již osmým rokem byl společně s Krajským ředitelstvím hlavního města Prahy pořádán běžecký závod dětí z dětských domovů – Dětský domov cup. Ten se uskutečnil ve dnech 25. až 26. dubna 2015 v areálu zámeckého parku v Dolních Počernicích a zúčastnilo se ho 34 dětských domovů z celé České republiky.  

V sobotu dopoledne byl závod slavnostně zahájen pořadateli závodu paní Michaelou Veselou, Martinem Lněničkou a ředitelem kanceláře ředitele policie hlavního města Prahy panem plk. Mgr. Bc. Stanislavem Englmanem. Krom samotného závodu byl pro děti připraven doprovodný program v režii Policie České republiky a to preventivní stánek oddělení tisku a prevence, kde si děti mohly vyzkoušet své vědomosti v oblasti osobního bezpečí, dopravy a diskutovat o tématech, která je zajímala. Dále si mohly vyzkoušet u kriminalistických techniků sejmutí otisků, stop a dozvědět se zajímavosti z odhalování trestné činnosti.
 
Policisté z oddělení služební kynologie a hipologie si pro děti připravili ukázky z výcviku služebních psů a koní.   Pohotovostní motorizovaná jednotka s cizineckou policií ukázala dětem výstroj, výzbroj a připravila si ukázku policejního zásahu. Dále byl k vidění  Shengen bus, vůz s termovizí, dopravní policista se služební motorkou a pyrotechnici s vybavením. Děti si také mohly vyzkoušet leaserovou střelnici. V odpolední části představila pplk. Mgr. Zuzana Pidrmanová společně s kpt. Bc. Petrou Literovou z Policejního prezidia preventivní projekt ,,Nepokoušej osud“ zaměřen na drogovou problematiku.
 
Pořadatelé závodu paní Michaela Veselá a pan Martin Lněnička převzali z rukou ředitele kanceláře ředitele policie hlavního města Prahy plk. Mgr. Bc. Stanislava Englmana,  Medaili Ředitele III. stupně, a to jako ocenění vzájemné spolupráce. Zároveň byla dětem, vychovatelům a především středoškolákům z dětských domovů představena možnost práce u PČR.

 

nprap. Eva Řádková - 25.5.2015

vytisknout  e-mailem