Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dětský tábor POLDÍK

Policisté navštívili děti na letním táboře 

Dne 9. července 2009 navštívili policisté Krajského ředitelství policie Západočeského kraje letní dětský tábor POLDÍK pořádaný v obci Kořen. Pro děti připravili policisté služby pořádkové a dopravní policie zajímavé ukázky. 
Policisté oddělení služební kynologie odboru služby pořádkové policie nejprve předvedli práci služebního psa při vyhledávání drog a psychotropních látek a služebního psa se specializací pro vyhledání výbušnin a nástražných výbušných systémů.  Tito psi se těšili velké přízni dětského publika, neboť děti si je mohly i pohladit. Malé táborníky velmi zaujalo rovněž zadržení pachatele služebním psem, ukázky výcviku tzv. „poslušnosti“ a štěně, které neprodyšně obklopili.
Příslušník služby pořádkové policie s sebou přivezl policejní výstroj a výzbroj pořádkové jednotky. Součástí byla rovněž praktická ukázka, kdy vybrané součásti této výstroje někteří odvážlivci nadšeně zkoušeli. Nechyběl ani podrobný výklad a povídání ke zbraním.
Zbraně si mohly děti prohlédnout i s policisty ze služby dopravní policie, stejně jako interiér jejich služebního vozidla. Zajímaly je policejní motocykly, na které se někteří posadili a předveden jim byl i policejní radar nebo přístroje pro zjištění přítomnosti alkoholu v dechu.
Na závěr byla pro malé i větší táborníky připravena hra spočívající v pátrání po plyšových hračkách. Odměnou byly diplomy a drobné dárky.

vytisknout  e-mailem