Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Devadesáti čtyřletá seniorka se stala obětí krádeže

KLADENSKO - Pod záminkou falešné legendy přelstila a okradla stařenku neznámá dvojice. 

Kladenští kriminalisté nyní pátrají po podezřelém páru ženy s mužem, který oklamal seniorku a následně jí ukradl z bytu finanční hotovost ve výši 26 000,- Kč.

Na základě oznámení  v dopoledních hodinách dne 20. září 2016,  policisté ihned zahájili úkony trestního řízení ve věci krádeže finanční hotovosti z místa bydliště poškozené seniorky a porušování domovní svobody.

Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že u dveří rodinného domku devadesáti čtyřleté ženy  v obci Bratronice na Kladensku zazvonila dvojice ženy a muže, která se vydávala za kontrolory elektrického proudu. Neznámá dvojice nejprve po zazvonění vstoupila na pozemek a poté na pozvání majitelky pokračovala dále na zahradu. Zde seniorku informovala o přeplatku za elektrické energie ve výši 4 000,-Kč, ale bohužel s tím, že potřebuje od ní rozměnit, neboť má pouze bankovku v hodnotě 5 000,-Kč. Stařenka se snažila ženě vyhovět a vešla dovnitř domu i s touto neznámou osobou. V danou chvíli při rozměňování pětitisícikorunové bankovky odhalila své úspory, čehož okamžitě podvodnice využila a pod falešnou záminkou seniorku odlákala od financí do vedlejší místnosti za účelem opisu  čísla z elektrospotřebiče. Této situace ihned využil neznámý muž, který na tento okamžik po celou dobu vyčkával a seniorce ze skříně odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši 26 000,-Kč.

Kriminalisté v současné době případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachatelích ve složení žena a muž pátrají.

Kladenští policisté opakovaně upozorňují, aby se senioři vyvarovali před podvodníky- zloději, kteří se pod záminkou jakéhokoliv příběhu snaží vetřít do jejich přízně a poté zneužijí jejich důvěřivosti  ve svůj prospěch.

Upozornění pro seniory:

  • nikdy si nepouštějte do svého obydlí cizí osoby
  • nebuďte důvěřiví
  • nevěřte žádným příběhům a vždy si danou skutečnost ověřte u svých blízkých
  • pokud vás osloví cizí osoba a nabízí vám zboží a nebo se chce pod jakoukoliv záminkou dostat do vašeho obydlí,  kontaktujte policii na linku 158.

 

nprap.  Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. září 2016

vytisknout  e-mailem