Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Devět let na černo

KRAJ - Cizinec se pohyboval po celé České republice. 

Včera 24.11.2015 krátce před polednem prováděla hlídka cizinecké policie pobytovou kontrolu v Hradci Králové v části Nový Hradec Králové. Policisté měli v úmyslu zkontrolovat jednoho muže, který ale náhle začal před nimi utíkat. Policisté mu v útěku zabránili a pomocí donucovacích prostředků ho zadrželi. Muž se poté prokázal pouze kopií cestovního pasu s povolením k pobytu platným do prosince 2005.

Policisté z informačních systémů zjistili, že 48letý cizinec z bývalých států Sovětského svazu, přijel do ČR již v roce 1995, kdy měl povolen pobyt za účelem zaměstnání. Dalších deset let si pobyt pravidelně prodlužoval. Naposledy si požádal o prodloužení pobytu v roce 2005, ale poté ztratil cestovní doklad a nový si nezařídil. Pobyt na území České republiky mu vypršel v prosinci 2006. Od té doby na našem území pobývá nelegálně.
Cizinec do protokolu uvedl, že dříve domů jezdil za manželkou a dcerou, ale od doby, kdy ztratil pas je neviděl. Celou dobu bydlel a pracoval na různých částech naší republiky a nyní přijel do Hradce Králové na návštěvu ke svému kamarádovi.
Muž si je vědom, že je v České republice nelegálně a je srozuměn, že naší republiku bude muset opustit.

Policisté cizinci vydali rozhodnutí o správním vyhoštění a určili tříletou dobu, po kterou mu nelze umožnit vstup na území členských států Evropské unie. Současně mu vydali výjezdní příkaz, ve kterém stanovili dobu k vycestování do 40 dnů od nabytí právní moci rozhodnutí a udělili dvoutisícovou blokovou pokutu.

por. Iva Kormošová
25.11.2015, 10.30

vytisknout  e-mailem