Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Devět opilých nebo zdrogovaných řidičů

ZNOJEMSKO: Byl mezi nimi i sedmnáctiletý mladík, který za volant ještě ani nesmí. 

     Dvě ženy a sedm mužů ve věku sedmnáct až padesát šest let usedli za volant osobních aut v rozporu s pravidly provozu na pozemních komunikacích. Těchto devět řidičů, kteří byli pod vlivem návykových látek, jsme od pátku do neděle přistihli na znojemských silnicích. Pět jsme zastavili ve dne a čtyři v noci. Až na jednoho, byli všichni z našeho regionu. Šesti z nich proudil v krvi alkohol, dva užili před jízdou pervitin a jeden marihuanu.
     Nejvíce alkoholu nadýchal osmačtyřicetiletý řidič VW Golf. V sobotu ve tři hodiny odpoledne v Hrušovanech nad Jevišovkou to bylo 2,24 promile. Řidičský průkaz sice vlastní, ale neměl jej u sebe. Z toho důvodu jsme mu tento doklad nemohli ihned zadržet. Pokračovat v jízdě jsme mu však důrazně zakázali. 
     Bez řidičského průkazu usedl za volant osobního auta i mladík, který ještě ani nedovršil osmnácti let. Tato skutečnost vyšla najevo o půl třetí v noci z pátku na sobotu. Při protizákonné činnosti byl přistižen ve Znojmě na Pražské ulici. Kromě toho, že nesplňuje věk, byl ještě i pod vlivem alkoholu. Nadýchal 0,87 promile této návykové látky.     

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 20. dubna 2015

vytisknout  e-mailem