Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Devět opilých řidičů

ZNOJEMSKO: Jeden z nich s téměř dvěma promile havaroval.  

     Od pátku do neděle jsme přistihli devět mužů, kteří řídili po předchozím požití alkoholu. Jednoho jsme zjistili při dopravní nehodě a osm při běžných silničních kontrolách. Jsou ve věku od devatenácti do šedesáti let. Jeden je z Rakouska a ostatní ze Znojemska. Sedm z nich řídilo osobní auta a po jednom jízdní kolo a motocykl. Třem proudilo v krvi přes jedno promile.
     Devětadvacetiletý muž jel s vozidlem Opel Corsa obcí Hostěradice a o půl jedenácté v noci ze soboty na neděli nadýchal 1,73 promile alkoholu.
     Devatenáctiletý řidič Škody Octavia nezvádl ve Znojmě řízení při vyjíždění z kruhového objezdu na Mariánském náměstí směrem k Havlíčkově ulici. O půl čtvrté v noci z pátku na sobotu tam narazil do kovového zábradlí dělícího ostrůvku pro chodce. Nikdo nebyl naštěstí zraněn a způsobená škoda je asi sedmdesát tisíc korun. Při šetření na místě však vyšlo najevo, že je mladík značně posilněn alkoholem. V krvi měl 1,97 promile této návykové látky.
     Nejvyšší hladinu alkoholu v krvi měl padesátiletý cyklista. V neděli ve tři hodiny odpoledne projížděl na jízdním kole obcí Hrádek a výsledek jeho dechové zkoušky byl 3,22 promile.
     Šestadvacetiletý motocyklista na sebe upoutal pozornost tím, že jel bez helmy na hlavě. Takto byl přistižen o půl jedenácté v noci ze soboty na neděli v části Znojma Oblekovice. Při kontrole pak ještě nadýchal 0,59 promile alkoholu.
     Kauci patnáct tisíc korun jsme uložili čtyřiatřicetiletému muži, který poblíž hraničního přechodu Hatě jel s VW Passat s rakouskou registrační značkou a před jízdou se posilnil alkoholem. Cizinec nadýchal 0,94 promile
     Všem devíti mužům jsme zakázali pokračovat v další jízdě a šesti z nich jsme na místě zadrželi řidičské průkazy.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 2. května 2016

Odkazy do noveho okna

Znojmo, ul. Havlíčkova

Znojmo, ul. Havlíčkova 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem