Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Devět riskujících řidičů

JABLONEC N.N. - Zjištěno při dopravně bezpečnostní akci. 

Ve čtvrtek 11. října v odpoledních hodinách proběhla na komunikacích Jablonecka další z dopravně bezpečnostních akcí. V průběhu čtyřhodinové akce zkontrolovali policisté 64 motorových vozidel. Hlavním úkolem akce bylo odhalit, zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu. Zvláštní pozornost byla zaměřena i na řidiče nákladních vozidel a autobusů.

Policisté zjistili u kontrolovaných řidičů spáchání 20 dopravních přestupků, kdy 19 jich bylo vyřešeno blokovou pokutou a jeden řidič bude řešen ve správním řízení obce s rozšířenou působností. Pod vlivem alkoholu nebyl přistižen ani jeden řidič. Jeden řidič porušil předepsanou rychlost a devět řidičů riskovalo zdraví a život nepoužitím bezpečnostních pásů. Nevyhovující technický stav byl zjištěn u čtyř kontrolovaných vozidel.

Policisté při akci kromě osobních vozidel zkontrolovali i 19 nákladních vozidel, kdy v sedmi případech zjistili porušení zákona. Nedovolenou rychlost překročil jeden řidič nákladního automobilu, nevyhovující technický stav měla čtyři vozidla a jeden řidič nesprávně zajistil náklad naložený na vozidle. Alkohol u žádného z nich zjištěn nebyl.

por.Mgr.Ludmila Knopová
12. října 2012
tel. 724 179 464
email tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem