Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Diabolka uvízla 5 cm od oka

NÁCHODSKO - Letní rozepře skončila střelbou ze vzduchovky 

Ilustrační foto Policie ČRIlustrační foto Policie ČR
Vyšetřování letní rozepře v těchto dnech ukončili kriminalisté z Náchoda. Případ zakončili sdělením obvinění šedesátiletému místnímu muži ze zločinu těžkého ublížení na zdraví.
 
Ten podle výsledků vyšetřování v sobotu 16. července 2011 ve večerních hodinách z několika metrů vystřelil vzduchovou pušku na 45letého muže, který byl u něj na návštěvě. Jen šťastnou náhodou vystřelená diabolka skončila 5 cm od oka a zasáhla jen čelo. Vyšetřování dále ukázalo, že ani jeden z mužů nebyl v době incidentu střízlivý, střelec nadýchal téměř 2 a půl promile, zasažený muž pak o 1 promili méně. Proč dostal zásah vzduchovkou napadený muž prý dodnes neví, a tak těžko říci, zda své jednání podnapilý střelec dokáže vůbec vysvětlit. Jedno je ale jisté, proti lidem se střílet nesmí.
 
I když střela nezasáhla žádné životně důležité orgány, dojít k tomu mohlo, a proto policie zahájila proti muži trestní stíhání pro těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, za které mu hrozí trest odnětí svobody v délce 3 až 10 let.
 
por. Bc. Eva Prachařová
20. 9. 2011 v 10.00 hodin

vytisknout  e-mailem