Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Díky alkoholu si nic nepamatoval

MOST - Řídil cizí auto a rozbil výlohu na nádraží; Byt hořel od televizoru a další 

Z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a výtržnictví obvinila mostecká policie 30 letého muže ze Sokolovska. Muž měl bez svolení majitele v posledním týdnu měsíce října užít jeho vozidla, neboť vůz opravoval a měl od něj klíče. Zaparkované auto nastartoval na parkovišti u Mostu a poté vozidlo nechal stát u nádraží nezajištěné. Majiteli z vozu zmizelo autorádio, doklady a bylo značně poškozené. Poškozený vyčíslil škodu na částku 13 500 korun. A protože byl obviněný toho dne prý opilý, tak si vůbec nic nepamatoval. Obviněný byl zadržen až druhý den, kdy ztropil výtržnost. Seděl na nádraží opět v podnapilém stavu a když do haly přišel 30 letý muž, kterého neznal a který byl též pod vlivem alkoholu, tak ho slovně napadl. Nakonec se oba muži do sebe pustili a protože měli problémy s rovnováhou, propadli skleněnou výplní, kterou rozbili. Českým drahám tak způsobili škodu ve výši 10 tisíc korun. I druhý muž je stíhán pro trestný čin výtržnictví.

Na lup vyjeli do hor
Škodnou ve své rekreační chatě zaznamenal její majitel, který po příjezdu objevil poškozené dveře. Uvnitř pak zjistil, že mu kdosi z chaty odcizil různé nářadí, výrobky spotřební elektroniky a zmizely i lahve tvrdého alkoholu. Mostečtí policisté zjistili, že krádež vloupáním v Krušných Horách mají na svědomí dva muži z Litvínova. Ti na lup jeli v noční době a věci z chaty odvezli autem. Poškozený majitel odhadl škodu na částku 77 tisíc korun. Věci z lupu zpět nedostal. Pachatelé je zřejmě ihned po krádeži prodali. Policie obvinila 38 letého muže z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Obviněný je stíhán ve vězení, kde je pro jinou trestnou činnost.  Po stejně starém komplici policisté pátrají.

Odnesl autorádio
Krádež autorádia z osobního vozidla má na svědomí 28 letý muž z Mostu. Ten měl dle mosteckých kriminalistů již v červnu v Mostě na parkovišti vniknout do zaparkovaného osobního vozidla značky Kia násilím a poté autorádio v hodnotě pěti tisíc korun odcizit. Další škodu ve výši devíti tisíc korun způsobil poškozením vozu. Policie odcizené autorádio zajistila a vrátila ho zpět majiteli. Lapka je stíhán ve vazbě, kde je pro jinou trestnou činnost.

V bytě hořelo asi od televize
Mostecká policie spolu s vyšetřovateli hasičského záchranného sboru bude šetřit příčinu požáru bytu, ke kterému došlo včera kolem 17 hodině. Hořet začalo v jednom panelovém domě v obci Bečov na Mostecku. Požár vznikl v době asi hodinové nepřítomnosti jeho majitelky. Ta po odchodu nechala v bytě puštěný televizor a osvětlení. Oheň v bytě lokalizovala jednotka mosteckých hasičů a dobrovolní hasiči z obce. Uvnitř bytu pak plameny poškodily vnitřní omítky, zařízení bytu u plastová okna. Majitelka bytu se po návratu domů nadýchala zplodin, byla ošetřena na místě lékaři rychlé záchranné služby. K evakuaci dalších osob panelového domu nedošlo. Nikdo nebyl zraněn. Podle šetření na místě je předběžně pravděpodobnou příčinou požáru elektrická závada na televizoru. Škoda byla zatím odhadnuta na částku 550 000 korun, není však zřejmě konečná.

Poberta poškodil auta
Mostecká policie šetří dva případy trestného činu poškození osobních vozidel. Neznámý poberta v centru města Mostu v přesně nezjištěné době poškodil lak u osobního vozidla tovární značky Renault, které bylo zaparkováno na parkovišti několik dnů koncem října. Poškozený majitel auta odhadl vzniklou škodu na částku 10 000 korun.
I další majitel musí nechat své vozidlo značky Škoda Fabia opravit. Někdo mu v nočních hodinách v ulici V. Talicha v Mostě poškrábal lak na kapotě vozu a zanechal mu tak škodu ve výši třiceti tisíc korun.

Zimní pneumatiky zmizely ze sklepa
Zimní pneumatiky si bude muset pořídit znovu jeden motorista z Mostu. Přišel o ně včera přes den, když zjistil, že mu je kdosi odcizil. Byly uloženy v sklepní kóji jednoho panelového domu. Tam se neznámý lapka dostal poté, co překonal vstupní dveře do sklepa a poté i plaňková vrátka. Poškozený majitel sklepa odhadl škodu na částku 2 000 korun. Případ krádeže vloupáním šetří mostecká policie. 

Šel jen po šamponech
Krádeže v drogeriích si zjevně oblíbil 26 letý muž z Mostu. Od října do listopadu stačil v devíti případech navštívit jednu mosteckou drogérii. Tam kradl vždy pouze jeden druh výrobku a to šampon značky Head &Shoulders. Nestačilo mu však jen jedno balení, po devíti jeho návštěvách zmizelo 38 kusů těchto šamponů. Lapkovi se občas podařilo z prodejny utéci. Lup však nepoužíval sám, ale prodával ho prý na ulici neznámým osobám. Naposledy tento týden vzal z regálů osm kusů výrobků. Na útěku byl zadržen prodavačkami prodejny. Svými krádežemi tak poškozenému obchodu způsobil celkovou škodu ve výši 4 500 korun. Policie ho nyní obvinila z trestného činu krádeže. Kradl i přesto, že byl již za podobné delikty okresním soudem v Karlových Varech odsouzen k nepodmíněném trestu a z vězení se vrátil letos v červnu.
 

vytisknout  e-mailem