Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Díky občanům zadrženi dva zloději

LIBEREC - Již jsou obviněni z krádeže. 

Díky všímavosti lidí se podařilo zadržet dva zloděje, kteří se první prosincový den vloupali do stánku Pekařství Šumana v areálu ČSAD. Někdo z občanů si mladíků všiml a vyrozuměl Městskou policii v Liberci.  Strážníci na to ihned reagovali a spolu se služebním psem se vydali po stopě dvojice mladíků. Ty nedaleko vykradeného stánku zadrželi a předali kolegům z republikové policie. O mladících se dá s nadsázkou mluvit jako o "sušenkových" zlodějích. Ze stánku ukradli totiž téměř 250 kusů sušenek různých značek a téměř šedesát krabiček lentilek.
Pak následovalo vyšetřování této události, kdy se policistům podařilo zjistit, že oba mladíci mají na svědomí ještě další čtyři skutky. Vloupání do tří nápojových automatů v Liberci a vloupání do stánku Pekařství Šumava v ulici Žitavské. Oba zadržení mladíci měli způsobit škodu za téměř patnáct tisíc korun.
Oběma mladým mužům, 21 letému z Raspenavy a 23 letému z Chrastavy, již policejní komisař sdělil obvinění z krádeže, přičemž starší z dvojice páchal tuto trestnou činnost i přesto, že byl v roce 2008 uznán vinným z trestného činu krádeže.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207
 

vytisknout  e-mailem