Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Distribuce drog

PELHŘIMOVSKO: Drogy prodával, nabízel a dával  

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaadvacetiletého mladíka z Kamenice nad Lipou ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Mladík páchal trestnou činnost v období posledních čtyř let v Kamenici nad Lipou. Při různých příležitostech nejméně ve 20 případech daroval jiné osobě joint. V 80 případech prodal celkem 80 g marihuany za celkovou částku 16.000 korun. V 25 případech marihuanu poskytl.
 V dalších třech případech nabídl pervitin, ale oslovená osoba si ho nevzala. V 18 případech poskytl za opatření balení léků Modafen a Nurofen pervitin. Stejnou drogu prodal i ve dvou případech za celkovou částku 1.000 korun.
 
le trestního zákona mladíkovi v případě odsouzení hrozí za tento trestný čin trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Policistům na Pelhřimovsku se daří při objasňování drogových deliktů. Od ledna do konce srpna letošního roku jsme šetřili 69 případů drogové kriminality s objasněností 94,2 procenta. S tímto počtem případů a objasněností drogové trestné činnosti se Pelhřimovsko v Kraji Vysočina zařadilo na první místo.
 

por. Bc. Hana Kotková, komisař
3. října 2012

vytisknout  e-mailem