Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Distribuovali drogy

ÚO Bruntál - pervitin, marihuanu i tablety extáze, Chlapci si hráli v seníku s ohněm a další 

 Prodávali nejen marihuanu,ale také metamfetamin a tablety extáze
Další distributoři drog odhaleni a zadrženi, tentokrát na Krnovsku.
V pátek 19.3.2010 kriminalisté zadrželi dva cizince ve věku 28 a 30 let, kteří na Krnovsku distribuovali marihuanu, metamfetamin a tablety extáze. V bytech jejich družek provedli domovní prohlídky a v jednom z nich zajistili sáčky s rostlinnou hmotou. Policisté také zjistili, že mladší cizinec byl v Polsku v pátrání.
Policejní komisař následně zahájil jejich trestní stíhání pro přečiny nedovolená výroba a jiné nakládání z omamnými a psychotropními látkami a ohrožování výchovy dítěte. Staršího z nich ještě pro zločin vydírání. Toho se měli dopustit tím, že od 23. 1. do 19.3.2010 v Krnově na různých místech v několika případech prodávali různým osobám marihuanu. Starší z nich prodal jedné nezletilé osobě také dvě tabletky extáze a nabízel jí k prodeji i jiné drogy (LSD, metamfetamin). Následující den jí pak vyhrožoval zabitím pokud věc ohlásí na policii. Dále prodal v Krnově různým lidem metamfetamin, který několikrát dal k užívání i své družce a dalším osobám. Trestní stíhání je vedeno vazebně a hrozí jim trest odnětí svobody od pěti do osmi let.
 
Do novinového stánku šel pro cigarety
V pondělí 22.3.2010 v Krnově na ulici Bruntálská vypáčil dosud neznámý pachatel kryt výdejního okna novinového stánku a rozbil skleněnou výplň. Odcizil 40 krabiček cigaret různých značek. Svým jednáním způsobil celkovou škodu kolem 7 tisíc Kč. Na místě činu nasazený služební pes Mat, který vypracoval stopu v délce 700 metrů.
 
Z traktorů odcizil naftu
V Roudně v době od 19. do 22.3.2010 vnikl neznámý pachatel do oploceného areálu zemědělské společnosti, kde ze zaparkovaných traktorů po vypáčení krytu palivových nádrží odcizil 110 litrů nafty. Způsobená škoda činí 4 800 Kč.
 
Bral nářadí i barvu
Policisté z Rýmařova šetří vloupání do budovy firmy, kde vzal pachatel nářadí i barvu. V době od 12. do 17.3.2010 v Malé Morávce rozbil okno a vzniklým otvorem si ho otevřel a dostal se dovnitř. Odcizil stolní vrtačku, vibrační brusku, stříkací pistoli a 5 litrů základové světle hnědé barvy. Škoda činí kolem 27 tisíc Kč.
 
Hráli si v seníku s ohněm                                                   
Včera 22.3.2010 v odpoledních hodinách došlo poblíž obce Malá Morávka směrem na Rudnou pod Pradědem v areálu zemědělské firmy k požáru celodřevěného seníku s uskladněným senem a slámou. Na místě zasahovali hasiči z Bruntálu, Rýmařova a dobrovolní hasiči z Malé Morávky, Dolní Moravice, Světlé Hory a Vrbna pod Pradědem. Policisté šetřením zjistili, že seník měli zapálit tři nezletilí mladící, kteří si zde hráli s ohněm. Ve dvou případech ho uhasili, ale třetí se jim již nepodařilo uhasit a seník vzplál. Způsobená škoda činí kolem 200 tisíc Kč. Ke zranění osob nedošlo.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem