Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Distributora drog policisté zadrželi

HAVLÍČKOBRODSKO: Muž je stíhán na svobodě. 

Kriminalisté havlíčkobrodského územního odboru dopadli muže, který distribuoval pervitin v Havlíčkově Brodě. Zájemcům poskytl několik desítek dávek drogy. V jednom případě poskytl i látku, která slouží k výrobě drog. Podezřelého muže kriminalisté zadrželi, je obviněn ze spáchání pokračujícího zločinu, za který mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Podezřelého muže kriminalisté zadrželi minulý týden v Havlíčkově Brodě, následně byl zadržený muž umístěn do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Havlíčkobrodska. „Zadržený muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Martin Kovařík, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost včetně drogové. Za sebou má i pobyty ve vězení. Brány věznice naposledy opustil na podzim loňského roku. Přesto v drogové trestné činnosti pokračoval i po propuštění. Sám je uživatelem drog.

Muž je obviněn z toho, že přibližně od podzimu loňského roku do doby zadržení distribuoval dalším lidem pervitin a v jednom případě i látku, ze které se drogy vyrábějí. Drogy si od něj zájemci kupovali na různých místech v Havlíčkově Brodě.

Obviněný muž byl po provedení nezbytných úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Za zvlášť závažný zločin lze uložit trest odnětí svobody od dvou do deseti let

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
10. června 2024

vytisknout  e-mailem