Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Distribuuje pervitin

LOUNY - Drogu poskytoval desítkám uživatelů. 

Šestašedesátiletého muže z Lounska obvinil policejní komisař z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný nejméně od jara tohoto roku distribuuje v Lounech a na dalších místech okresu pervitin. Drogu prodává nebo poskytuje zdarma koncovým uživatelům převážně po předchozí telefonické domluvě. Uvedeného jednání se dopustil v desítkách případů. Stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Bude-li odsouzen, hrozí mu odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Neplatil daně
 
Z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby zahájil komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhání proti 48letému muži z Loun. Obviněný se uvedeného skutku dopustil tím, že jako podnikatel dle živnostenského zákona nepodal v řádném termínu daňové přiznání, ač je k tomu ze zákona povinen a na výzvy správce daně nereagoval. Finančnímu úřadu tak způsobil škodu za nejméně 77 037 Kč. Obviněný je vyšetřován na svobodě, pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu odnětí svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákaz činnosti.
 
Vybodovaný řídil
 
Přestože pozbyl řidičské oprávnění z důvodu „vybodování“, usedl za volant a řídil motorové vozidlo. Dopravní policisté jej stavěli v žatecké ulici Volyňských Čechů a provedenou lustrací zjistili, že se jedná o neřidiče, který oprávnění pozbyl 14. srpna 2014. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jedná se o 28letého mladíka z Lounska, který podle trestního zákoníku může jít až na tři roky za mříže.
 
Za volant usedl opilý
 
Pod vlivem alkoholu řídil motorové vozidlo 49letý muž z Loun. Policisté jej o víkendu kontrolovali za volantem motorového vozidla v lounské Štefánikově ulici. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili nejprve 1, 50 promile alkoholu v dechu a následně 1, 46 promile. Po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. července2015
       

vytisknout  e-mailem