Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dítě bylo nalezeno v pořádku

BLANENSKO: Otec jej odvezl do Dominikánské republiky. 

       Šťastný konec má příběh tříleté holčičky z Blanenska, po níž policisté pátrali od září letošního roku. Dívenka je už u své maminky, její otec, který s ní neoprávněně vycestoval do Dominikánské republiky, skončil v policejní cele.
 
       Vše začalo 11. září 2010 ve večerních hodinách, kdy nám oznámila na linku 158 třicetiletá žena, že pohřešuje svoji tříletou dceru. Tu si ten den vyzvedl v 9 hodin její dvaačtyřicetiletý manžel. Dcerku měl matce vrátit tentýž den v pět hodin odpoledne, jak určil svým rozhodnutím v minulosti soud. To však neučinil.
 
       Policisté okamžitě po dceři vyhlásili mimořádné pátrání. Ještě týž den zjistili, že manžel s dcerou vycestoval do Německa, odkud se letecky přepravil do Dominikánské republiky. Státní zástupce tedy vydal souhlas se zadržením podezřelého a zároveň vyhlášení pátrání v zahraničí.
 
     O několik týdnů později se ženě podařilo identifikovat blíže i místo pobytu, kde by se manžel s dcerou mohli v Dominikánské republice pohybovat. Díky spolupráci Policie České republiky s Interpolem a tamní policií se potvrdilo, že otec s dítětem se skutečně nachází na uvedené adrese. Dítě pak místní úřady předaly jeho matce, která si pro ně přiletěla.
 
     Otec byl místní policií zadržen, následně se letecky dostal do České republiky, kde jej v úterý 9. listopadu policie zadržela na letišti v Praze. Muž skončil v policejní cele a je podezřelý z trestného činu Poškození cizích práv a hrozí mu tak trest odnětí svobody až na dva roky.
 

vytisknout  e-mailem