Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dítě trpělo nevkusným chováním dospělých

BRNO: Rozruch na ubytovně snad pomohl malému chlapci.  

Nečekaný vývoj měla situace v sobotu po půlnoci, kdy policisté z Oddělení hlídkové služby vyjížděli na ulici Hybešovu, kde mělo docházet k napadání. Oznamovatel uvedl, že jej bezdůvodně fyzicky napadl neznámý muž s ženou. Na místě se nacházeli i další svědci a během řešení události se dostavili i údajní útočníci. Poškozený se nakonec rozhodl, že situaci dále řešit nehodlá. Hlídka tedy přítomné osoby náležitě poučila a poté se všichni rozešli.
 
Před odjezdem policisté zaslechli ženský křik z místní ubytovny. Ven náhle vyběhl muž, kterého před několika minutami řešili kvůli uvedenému napadení. Na policisty vyhrkl, že ho mají zavřít, že ji asi zabil. Hlídka ihned zamířila do objektu, kde spatřila na zemi krevní stopy. V pokoji se nacházela ta samá žena, se kterou byl podezřelý před tím venku a také naříkající dítě, které mělo krvácející ránu nad okem. 
 
S osmadvacetiletou ženou nebyla možná rozumná komunikace, měla téměř dvě promile alkoholu a byla také pod vlivem drog. Její sedmatřicetiletý přítel nadýchal přes jedno promile. K situaci uvedl, že když se vrátili na ubytovnu, napadla jeho přítelkyně v kuchyňce jinou obyvatelku. Muž tomu chtěl zabránit a svoji přítelkyni silně udeřil do hlavy, následkem čehož upadla na zem a byla chvilku v bezvědomí.
 
Poté se společně vrátili na pokoj, kde se muž rozzuřil a v záchvatu vzteku praštil s láhví od piva, přičemž jeden ze střepů poranil syna jeho přítelkyně. Dvojice skončila v policejních celách. Chlapeček byl ošetřen v nemocnici a poté převezen do dětského centra. Případem se policisté i nadále zabývají.
 
Zvukový záznam:0209.mp3
 
por. Andrea Straková, 2. září 2015
 

vytisknout  e-mailem