Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dítě v ohrožení - DÍVENKA VYPÁTRÁNA

PLZEŇSKÝ KRAJ - Pátráme po osmileté dívce z Německa, žádáme veřejnost o informace, které by nám pomohly s jejím nalezením. 

Od včerejšího dne usilovně pátráme po osmileté dívce ze Spolkové republiky Německo, která se ztratila u Čerchova na Domažlicku. Dívka byla vyhlášena v pátrání jako dítě v ohrožení - viz níže uvedený internetový odkaz.(Pokud je odkaz neaktivní, pátrání po osobě bylo ukončeno.)

Pátrání po osobách - Policie České republiky

Žádáme touto cestou širokou veřejnost, aby nám jakékoliv informace vedoucí k nalezení osmileté dívky sdělila na lince tísňového volání 158 či na nejbližší policejní služebně. Za spolupráci předem děkujeme.

Pátrací akce po pohřešované holčičce probíhá od včerejšího večera s nasazením všech dostupných sil a prostředků. V neděli  se do akce zapojili policisté ze služby pořádkové i dopravní policie, služební kynologie, policisté ze zásahové jednotky včetně vrtulníku s termovizí. Policisté propátravali trasu, na které se měla dívka s rodinou pohybovat, a následně byl stanoven další perimetr pro propátrání okolí. S pátráním po dívce nám pomáhala řada hasičů, zapojili se kolegové ze Spolkové republiky Německo a přihlásila se i řada dobrovolníků. Všem lidem z řad veřejnosti jsme vzhledem k nočním hodinám a povětrnostním podmínkám doporučili, aby se s ohledem na svou vlastní bezpečnost a zdraví do akce nezapojovali. Přesto všem děkujeme za jejich zájem a iniciativu. V případě, že bychom pomoc dobrovolníků potřebovali, budeme veřejnost o této skutečnosti informovat. Děkujeme za spolupráci i zástupcům médií, kteří o pohrešování dívky ihned informovali a informují i nadále.

mjr. Mgr. Pavla Burešová
11. října 2021

Pátrání po dívce stále pokračuje - aktualizace z 11. října 2021

I dnešního dne, 11. října 2021, je ze strany německé policie do pátrací akce zapojeno několik hlídek bavorské zemské policie, dva bavorské policejní vrtulníky, speciální záchranářští psi na  plošné vyhledávání osob z Německa i Čech a okolo jednoho sta bavorských hasičů. Ze strany české policie je v tuto chvíli do pátrací akce nasazen maximální počet sil a prostředků. Do akce se zapojili policisté ze služby pořádkové i dopravní policie, služební kynologie, policisté z pořádkové i zásahové jednotky, do pátrání je zapojen i vrtulník s termovizí. Patrací akce se účastní profesionální i dobrovolní hasiči, zástupci strážců NP a CHKO Šumava a lesníci Městských lesů Domažlice.

Společná spolupráce německé a české policie probíhá dle článku 11 smlouvy mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo o policejní spolupráci.

por. Bc. Ivana Jelínková, Dis.
11. října 2021

Pátrání po dívce stále pokračuje - aktualizace z 12. října 2021

I v průběhu celého včerejšího dne a noci probíhalo intenzivní pátrání po německé holčičce. V přibližně 800 m dlouhé rojnici jsme mimo jiné propátravali lesní porosty, provedli jsme prověrky míst, kde by se mohla holčička zdržovat, vše je ale bohužel zatím s negativním výsledkem. Pátrací akce bude samozřejmě probíhat i dnešního dne s účastí všech, kteří nám v souvislosti s nalezením dívky pomáhají. Dnes jsou navíc do akce zapojeni i kolegové ze speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy společně s policisty ze služební hipologie. 


Chtěli bychom touto cestou požádat všechny, kteří se v neděli 10. října 2021 pohybovali na Čerchově a v jeho okolí mezi 15. až 19. hodinou, aby se nám ozvali na bezplatnou linku tísňového volání 158. Vaše případné informace mohou být pro nás důležité. Předem za ně děkujeme.

Rovněž děkujeme dobrovolníkům, kteří mají stále zájem nám s pátráním v terénu pomoci. Velice si vážíme této podpory, ale zatím jí není třeba, děkujeme za pochopení. 

mjr. Mgr. Pavla Burešová
12. října 2021

Aktualizace - 12. října 2021

Dívenku jsme dnes v odpoledních hodinách vypátrali, byla nalezena v rámci pátrací akce ze strany hajného a byla předána do péče zdravotníků. Ještě jednou chceme poděkovat všem, kteří se společně s námi na pátrání aktivně podíleli, těm, kteří nabízeli svou pomoc, veřejnosti za sdílení pátrání a v neposlední řadě médiím, která pátrání věnovala náležitou pozornost.  Vy všichni od nás přijměte velké poděkování. 

mjr. Mgr. Pavla Burešová
12. října 2021

Odkazy do noveho okna

pátrání_1

pátrání_1 

Detailní náhled

pátrání_2

pátrání_2 

Detailní náhled

pátrání

pátrání 

Detailní náhled

pátrání

pátrání 

Detailní náhled

pátrání

pátrání 

Detailní náhled

pátrání

pátrání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem