Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dívenka vjela pod vlak

Řídil s 3,38 promile, Různé krádeže - slunečníku, telat, zahradního nářadí.... 

Okradla podnapilého muže a z účtu mu vybrali peníze
Z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty byli v těchto dnech obviněni policejním komisařem SKPV 19letá žena a o pět let starší muž. Toho se měli dopustit tím, že dne 15.6.2009 ve Vrbně pod Pradědem před restaurací využila žena opilosti 52letého muže z Frýdku Místku a odcizila mu na stole volně položenou platební kartu. Ještě téhož dne spolu s obviněným vybrali z účtu okradeného muže ve třech případech ve Vrbně, Zlatých Horách a v Jeseníku finanční částku v celkové výši 8 700 Kč. PIN kód ke kartě se obviněná dozvěděla tak, že si ho zapamatovala z předchozího výběru poškozeného, u kterého asistovala.
  
Vzal jalovice i telata
Krádež dobytka v Býkově šetří nyní krnovští policisté. V průběhu měsíců červenec až srpen dosud neznámý pachatel zvířata odcizil z pastviny zajištěné pouze elektrickým ohradníkem. Vzal pět telat kříženců masného plemene a čtyři jalovice. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 47 tisíc Kč. 
  
Jel hodně pod vlivem s cizím vozidlem a ještě bez řidičáku
Ve 14,00 hodin ve čtvrtek 3.9.2009 došlo v Miloticích nad Opavou k čelnímu střetu dvou vozidel. 45letý muž jel po předchozím požití alkoholu s vozidlem Hyundai a nezvládl řízení. Přejel do levé poloviny vozovky, kde se střetl s protijedoucím favoritem 69letého řidiče. Při nehodě se lehce zranila 67letá spolujezdkyně z favoritu. Policisté provedli u řidičů dechovou zkoušku a u viníka nehody naměřili 3,38 promile alkoholu v dechu. Po 15 minutách přístroj vykázal hodnotu 3,10 promile. Při šetření nehody ještě policisté zjistili, že podnapilý řidič není vlastníkem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu a vozidlo si vzal bez vědomí majitele. Je podezřelý z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci. Způsobená škoda činí 110 tisíc Kč. 
                                                           
Rozbil betonový odpadkový koš
Ve zkráceném přípravném řízení vrbenští policisté sdělili ve čtvrtek 3.9.2009 podezření z trestných činů výtržnictví a poškozování cizí věci 24letému muži z Olomouce. Toho se měl dopustit tím, že dne 30.8.2009 v ranních hodinách ve Vrbně pod Pradědem na ulici Jesenická uchopil kryt betonového odpadkového koše. Odhodil ho na kruhový objezd a pak ho ještě převalil na chodník. Zničením koše způsobil škodu ve výši přes 5 800 Kč.
  
Zloděj zahrádkář
V době od 15.8. do 3.9.2009 v Krnově na ulici Vaškova vnikl pachatel na zahrádku a vypáčil bednu na nářadí. Z ní vzal kovovou desku na ohniště, hrábě, lopaty, motyky, kbelíky, konev a další věci v hodnotě 4 500 Kč. Šetří OOP Krnov.
  
Holčička vjela pod vlak
Krátce po 18,00 hodině ve čtvrtek 3.9.2009 došlo k dopravní nehodě mezi nezletilou cyklistkou, která jela na jízdním kole a motorovým vlakem. Děvčátko vjelo z chodníku i přes svítící signalizaci o průjezdu vlaku na železniční přejezd právě v době, kdy zleva přijížděl vlak. Strojvůdce pro krátkou vzdálenost nedokázal již vlak ubrzdit a na přejezdu došlo ke střetu. Holčička utrpěla těžká zranění a byla letecky transportována do nemocnice v Ostravě. Na místě zaměstnanci drah provedli přezkoušení přejezdu, které potvrdilo, že výstražníky pro akustickou i světelnou výstrahu byly v činnosti. Po nehodě byla zastavena doprava, která byla obnovena před 20,00 hodinou.
  
V restauraci přišli o slunečník
Ve středu 2.9.2009 před restaurací v Křišťanovicích odcizil neznámý pachatel plátěný slunečník s nápisem a erbem pivovaru i s kovovým stojanem. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč. Šetří OOP Horní Benešov.
         
                                                                                   
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem