Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dívka se pokusila odcizit kabelku

ŽĎÁRSKO: Policisté školačku zajistili krátce po činu 

Žďárští policisté prověřují případ krádeže, ke které došlo 17.  prosince v supermarketu na Chelčického ulici ve Žďáře nad Sázavou. Zákaznice prodejny si při nakupování pověsila svoji kabelku na nákupní vozík. V kabelce měla finanční hotovost, platební kartu a další cenné věci v celkové hodnotě bezmála dvacet tisíc korun. Po nějaké době si všimla, že od vozíku odchází nějaká dívka a v ruce drží její kabelku. Proto na ni zavolala, ať ji ihned vrátí. Dívka kabelku odhodila na zem a z prodejny odcházela.

U vstupu do supermarketu se v tu chvíli nacházela hlídka obvodního oddělení, která sem přijela řešit jiné oznámení. Ve chvíli, kdy policisté zjistili, že v prodejně došlo ke krádeži, začali monitorovat odcházející zákazníky a dívku podle popisu zajistili a převezli na služebnu. Jedná se o nezletilou školačku, která se ke krádeži kabelky přiznala.

Policisté místo činu ohledali, provedli prvotní šetření a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Veškeré okolnosti případu jsou předmětem dalšího prověřování.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

15. ledna 2016

vytisknout  e-mailem