Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dívka zahnala pachatele křikem

VSETÍNSKO: Muž čelí podezření z pokusu pohlavního zneužití.  

Kriminalisté prošetřují podezření na pohlavní zneužití, ke kterému došlo během uplynulého víkendu v lesíku poblíž jedné vesnice na Vsetínsku. Muž středního věku tam měl osahávat na intimních místech nezletilou dívku.
 
Incident se stal v sobotu navečer v lese na Vsetínsku. Nezletilá dívka policistům uvedla, že ji v lese osahával na intimních místech přes oděv muž, kterého náhodně v lese potkala. Mladá slečna muže znala, protože bydlí ve stejné vesnici jako ona. Dívka se ubránila dalšímu jednání pachatele křikem a voláním o pomoc, čehož se muž zalekl a z místa odešel. Teď čelí podezření z trestného činu pohlavního zneužití ve stádiu pokusu, za který trestní zákon ukládá až osmileté vězení.
 
V loňském roce prověřovali kriminalisté celkem 9 případů pohlavního zneužívání, je to o čtyři méně než v roce 2009. K pohlavnímu zneužití dochází v naprosté většině případů mezi osobami, které se znají. Zabývali jsme se případem, kdy cizinec zneužíval nezletilou dceru své přítelkyně. Výsledkem jednoho pohlavního zneužívání čtrnáctileté dívky devatenáctiletým mladíkem je dokonce dítě, které porodila mladá slečna ve svých čtrnácti letech.
 
Za letošní rok evidujeme prozatím čtyři prokázané případy pohlavního zneužívání a další čtyři prověřujeme.
 
 
 
12. dubna 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem