Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Divoká honička na Kopidlensku

JIČÍNSKO - Zadržení muži strávili noc v policejní cele 

Do předem prohraného boje se pustil v noci na čtvrtek 2. února třiadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Favorit, který se na Kopidlensku zoufale snažil ujet policejním hlídkám.  Proti silným policejním vozidlům neměl žádnou šanci a tak jeho  snaha skončila po několika kilometrech v lese za Střevačí, kde ho policisté zadrželi a následně převezli na policejní služebnu. 
 
Divoké honičce předcházela „vloupačka“  do opuštěného statku v Chyjicích, kde chtěl mladík spolu se svými dvěma kamarády ve věku 17 a 22 let odcizit staré železo. Nejenže však uvnitř nic nenašli, ale navíc na sebe upozornili majitele objektu, který vše oznámil na policii. Řidiče, který rychle nasedl do škodovky, pronásledovali policisté, jeho dva kumpáni  utekli  a vydali se přes pole domů. K ránu se ale trojlístek opět sešel. Tentokrát na policejní služebně v Jičíně, kde shodně uvedli, že nutně potřebovali peníze, které chtěli získat prodejem kradeného železa. 
 
Nejmladšího z nich nakonec policisté po výslechu propustili domů. Jeho  parťáci  takové štěstí neměli. Oba vyslechli obvinění z přečinů pokusu krádeže spáchané ve spolupachatelství a ohrožování výchovy dítěte a navíc skončili v policejní cele. Ta, se  "alespoň  zadarmo" vyspali a najedli. Následující den se i oni mohli vrátit domů, kde teď mohou přemýšlet nad výší trestu, který nemine ani nejmladšího člena party.

nprap. Hana Klečalová
3. února 2012 v 11:35

vytisknout  e-mailem