Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Divoká honička v Praze

Další divoká honička ulicemi Prahy se strhla ve čtvrtek dne 1. prosince v podvečerních hodinách. Policisté pronásledovali vozidlo, u kterého měli podezření, že je odcizené.  

Prvotní oznámení přijala policie na lince 158 krátce po sedmnácté hodině s tím, že v ulici Malletova v pražských Vysočanech na parkovišti u tamního hotelu mělo několik mužů opakovaně obhlížet zaparkovaná vozidla. Jedno z nich odsud krátce před půl šestou večerní začalo odjíždět. V tu chvíli už policisté Pohotovostní motorizované jednotky (PMJ) věděli, že registrační značky u luxusního jaguáru procházejí evidencemi jako odcizené, proto se je snažili okamžitě zastavit. Jeho řidič ale jejich výzvy nerespektoval, proto jej začali pronásledovat. Strhla se divoká honička, která ale trvala jen malou chvíli. I tak stačil řidič ujíždějícího vozu nabourat několik zaparkovaných vozidel. Policisté jej zastavili jen o pár ulic dál, v křižovatce Jeseniova – Želivského. Na místě zadrželi celou osádku, kterou tvořili tři muži. Za použití donucovacího prostředku hrozba střelnou zbraní jim přiložili služební pouta a předvedli na služebnu. Událost se naštěstí obešla bez zranění.
 
V těchto chvílích probíhá policejní vyšetřování. Policie v této souvislosti shromažďuje veškerý důkazní materiál, mimo jiné bude zjišťovat, zda i vozidlo samotné neprochází v databázích jako odcizené, a provádět další standardní vyšetřovací úkony.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 1.12.2011    

vytisknout  e-mailem