Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Divoké prase narazilo do boku vozidla

BEROUNSKO – Věnujte zvýšenou pozornost na lesní zvěř. 

Dopravní policisté vyjížděli dne 21. prosince 2020 k oznámené dopravní nehodě, při které se střetlo divoké prase s osobním vozidlem.

V brzkých ranních hodinách v pondělí 21. prosince 2020 krátce po třetí hodině na silnici III. třídy v katastru obce Mezoun došlo k dopravní nehodě. Do projíždějícího osobního vozidla značky Škoda Karoq na trase od obce Vysoký Újezd ve směru jízdy do obce Mezouň vyběhlo z pole divoké prase, které narazilo do levého boku vozidla. Po nárazu prase z místa uteklo. Vzniklá škoda na vozidle byla vyčíslena předběžně na částku 20 000,-Kč. Policisté u sedmapadesátiletého řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Řidič při dopravní nehodě neutrpěl žádné zranění.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách, kdy je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
22. prosince  2020

vytisknout  e-mailem