Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dlažebními kostkami poničil 14 vozidel

KARLOVARSKO – Navíc napadl kolemjdoucího muže. 

Ve čtvrtek 23. května letošního roku krátce po 22. hodině měl čtyřicetiletý muž z Horního Slavkova přijít na parkoviště poblíž jednoho z barů v Karlových Varech. Po chvíli měl začít ze země brát dlažební kostky a těmi poškozovat zaparkovaná osobní vozidla. Nakonec měl během pár minut poškodit skleněná okna u čtrnácti zaparkovaných automobilů.

V jeho jednání se mu v průběhu poškozování vozidel snažil zabránit procházející devětatřicetiletý muž, který k němu došel a vyzval ho, aby toho zanechal. Čtyřicetiletý muž na to reagoval tak, že devětatřicetiletého muže okamžitě fyzicky napadl úderem do oblasti hlavy. Po tomto útoku zůstal muž ležet nehybně na zemi. Jeho zranění si vyžádalo převoz do nemocnice.

Následně na místo přijela přivolaná policejní hlídka, která čtyřicetiletého muže okamžitě zadržela a převezla na obvodní oddělení k dalším úkonům. Muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,26 promile.

Vzhledem k tomu, že došlo k poškození většího množství vozidel, tak z tohoto důvodu nebyla dosud vyčíslena ani přibližná škoda poničených automobilů. Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary-město se případem usilovně zabývají.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary-město ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Jakub Kopřiva
24. 5. 2024

Odkazy do noveho okna

Poničené vozidlo

Poničené vozidlo 

Detailní náhled

Poničené vozidlo

Poničené vozidlo 

Detailní náhled

Poničené vozidlo

Poničené vozidlo 

Detailní náhled

Poničené vozidlo

Poničené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem